Titokban elfogadott termékdíj-módosítás?

Pénzcentrum
2008. október 2. 09:45

A Napi Gazdaság értesülései szerint múlt szerdán titokban elfogadta a kormány a termékdíj-szabályozás módosítását, annak tartalmáról hivatalosan azonban még semmit nem lehet tudni.

Brüsszel korábban már több ízben felszólította hazánkat, hogy módosítson a jelenlegi szabályokon, a palackos csomagolások esetén az ugyanis diszkriminatív.

A környezetvédelmi tárca késéssel ugyan, de új szabálytervet alkotott, azt azonban piaci elemzők még inkább elfogadhatatlannak tartják, ugyanis tovább növelné a az érintett iparágak környezetvédelmi közterhét.

Az új szabályozás a jelenlegi állapoton annyiban változtat, hogy a 2009-es 12 milliárd forintnyi iparági befizetés helyett 5,3 milliárddal számol, májusra azonban egy teljesen új rendszert dolgozna ki.

A szakmai szervezetek szerint már nem csak a díjtétel nagyságával van probléma, hanem azzal is, hogy az a központi költségvetésbe folyik, így nem is tekinthető zöldadónak, ráadásul a vállalkozásoknak plusz terhet jelent, hogy külön szakembereket foglalkoztassanak az adminisztrációs feladatok elvégzésére.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm