19 °C Budapest

Titokban elfogadott termékdíj-módosítás?

Pénzcentrum
2008. október 2. 09:45

A Napi Gazdaság értesülései szerint múlt szerdán titokban elfogadta a kormány a termékdíj-szabályozás módosítását, annak tartalmáról hivatalosan azonban még semmit nem lehet tudni.

Brüsszel korábban már több ízben felszólította hazánkat, hogy módosítson a jelenlegi szabályokon, a palackos csomagolások esetén az ugyanis diszkriminatív.

A környezetvédelmi tárca késéssel ugyan, de új szabálytervet alkotott, azt azonban piaci elemzők még inkább elfogadhatatlannak tartják, ugyanis tovább növelné a az érintett iparágak környezetvédelmi közterhét.

Az új szabályozás a jelenlegi állapoton annyiban változtat, hogy a 2009-es 12 milliárd forintnyi iparági befizetés helyett 5,3 milliárddal számol, májusra azonban egy teljesen új rendszert dolgozna ki.

A szakmai szervezetek szerint már nem csak a díjtétel nagyságával van probléma, hanem azzal is, hogy az a központi költségvetésbe folyik, így nem is tekinthető zöldadónak, ráadásul a vállalkozásoknak plusz terhet jelent, hogy külön szakembereket foglalkoztassanak az adminisztrációs feladatok elvégzésére.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?