15 °C Budapest

A szellem mindenkiben megvan, csak fel kell ébreszteni

Pénzcentrum
2008. augusztus 29. 16:00

Bizonyosan jószerivel akadnak olyanok, akik úgy vélik, nincs bennünk meg az a bizonyos véna, amely a sikeres vállalkozáshoz vezető rögös úton segíthetne, így aztán fontolóra sem veszik az önállóvá válást. A BusinessWeek segítségével azonban most bemutatjuk, mindenkiben megvan a képesség, csak felszínre kell hozni...

Először is mindenképpen szeretni kell azt, amit csinálunk, ebben az esetben az évek (a vállalkozás felvirágoztatásához szükséges idő) alatt elvégzett kemény munka nem is tűnik annak. Gondoljunk csak bele, mennyi időt el tudunk pepecselni hobbinkkal, például a barkácsolással töltött idő mennyire elrepül. Nincs ez másként a vállalkozással sem.

Nagyon fontos, hogy legyünk nyitottak a világra, figyeljünk az elénk táruló információhalmazra is, hiszen az utcán számtalan lehetőség és ötlet hever a lábunk előtt, csak éppen nem vesszük észre. Saját hétköznapi eseteink is újdonsült ötletekkel vértezhetnek fel bennünket. Jegyezzünk meg tehát mindent, még akkor is, ha esetleg nem mindegyikből lesz tényleg termék, szolgáltatás.

Mi magunk legyünk egy piaci rés! A vállalkozói sikersztorik egyik hagyományos típusa, mikor az ifjú (vagy legalább lelkiekben ifjú) titán megtalálja azt a bizonyos piaci rést, amelyet még nem tömött be senki sem. Ugyanez vonatkoztatható az emberekre, minél inkább olyasvalami tudás, vagy képesség van a birtokunkban, ami másoknak nincs, annál értékesebbé válunk.

Ha már eldöntöttük, melyik az a terület, amelyet magunkénak vallunk, hol szeretnénk specializálódni, úgy igyekezzünk ezen a területen "világ-szakértővé" válni, tanuljunk annyit, amennyit csak tudunk, s mindig tartsuk frissen ismereteinket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

S végül, de nem utolsó sorban ne gondoljuk azt, hogy az ölünkbe hullik egy kész vállalkozás. Ne sajnáljuk tehát a sikerhez szükséges időt, vagy munkát!

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04