11 °C Budapest

Svájci-Magyar Együttműködés - lehet egyeztetni!

Pénzcentrum
2008. július 21. 09:50

Két pályázati kiírást is társadalmi egyeztetésre bocsátott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a Svájci-Magyar Együttműködési Program 2. és 3. prioritási területéből. A határidő július 28. 12 óra.

2. prioritás

Jelen pályázati kiírás keretében összesen 2 millió svájci frank támogatás nyújtható a "Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése, az árvízkezelés megerősítése a magyarországi Felső-Tisza vidéken" prioritási terület alá eső projekteknek, különös tekintettel az alábbi támogatható projekttípusokra:

  • Katasztrófa-megelőzési intézkedések;
  • Az árvízvédelemért felelős hatóságok kapacitás növelése és a kapcsolatok kialakítása

Pályázásra jogosultak a Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzatai, illetve ezen megyékben működő nemzeti (országos), regionális és helyi vízügyi hatóságok.

3. prioritás

Jelen pályázati kiírás keretében összesen 30 millió svájci frank támogatás nyújtható Az alapinfrastruktúra javítása/ helyreállítása és modernizációja, valamint a környezet fejlesztése prioritási terület alá eső projekteknek.

Az erre a tematikus koncentrációjú területre elkülönített összeg minimum 30%-át a földrajzi prioritási területeken, azaz Észak-alföldi és Észak-magyarországi régiókban végrehajtandó projektekre kell allokálni.

Pályázni egyenként legalább 5 millió svájci frank értékű projektekkel lehet az alábbi területeken:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1. A települési infrastruktúra szolgáltatások fejlesztése az életminőség javítása és a gazdasági fejlődés elősegítése érdekében.

  • A települési vízellátási infrastruktúra, valamint a víztermelés és elosztási rendszer fenntartható irányítása;
  • Hulladékgazdálkodás: Települési szilárd hulladék- és veszélyes anyag-gazdálkodás

2. A közszférába tartozó környezeti monitoring kapacitások erősítése a környezetszennyezés csökkentése, az életszínvonal javítása, valamint a fenntartható gazdasági fejlődés elősegítése érdekében.

  • A környezeti monitoring rendszerek korszerűsítése;
  • Korszerű környezeti mérőfelszerelés beszerzése

Pályázásra jogosultak: önkormányzatok (NUTS II, III és V, illetve budapesti kerületek) és hatóságok.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a pályázati kiírások minden pontjával kapcsolatban fenntartja a változtatás jogát. A kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat július 28-án 12 óráig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?