14 °C Budapest

Svájci-Magyar Együttműködés - lehet egyeztetni!

Pénzcentrum
2008. július 21. 09:50

Két pályázati kiírást is társadalmi egyeztetésre bocsátott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a Svájci-Magyar Együttműködési Program 2. és 3. prioritási területéből. A határidő július 28. 12 óra.

2. prioritás

Jelen pályázati kiírás keretében összesen 2 millió svájci frank támogatás nyújtható a "Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése, az árvízkezelés megerősítése a magyarországi Felső-Tisza vidéken" prioritási terület alá eső projekteknek, különös tekintettel az alábbi támogatható projekttípusokra:

  • Katasztrófa-megelőzési intézkedések;
  • Az árvízvédelemért felelős hatóságok kapacitás növelése és a kapcsolatok kialakítása

Pályázásra jogosultak a Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzatai, illetve ezen megyékben működő nemzeti (országos), regionális és helyi vízügyi hatóságok.

3. prioritás

Jelen pályázati kiírás keretében összesen 30 millió svájci frank támogatás nyújtható Az alapinfrastruktúra javítása/ helyreállítása és modernizációja, valamint a környezet fejlesztése prioritási terület alá eső projekteknek.

Az erre a tematikus koncentrációjú területre elkülönített összeg minimum 30%-át a földrajzi prioritási területeken, azaz Észak-alföldi és Észak-magyarországi régiókban végrehajtandó projektekre kell allokálni.

Pályázni egyenként legalább 5 millió svájci frank értékű projektekkel lehet az alábbi területeken:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1. A települési infrastruktúra szolgáltatások fejlesztése az életminőség javítása és a gazdasági fejlődés elősegítése érdekében.

  • A települési vízellátási infrastruktúra, valamint a víztermelés és elosztási rendszer fenntartható irányítása;
  • Hulladékgazdálkodás: Települési szilárd hulladék- és veszélyes anyag-gazdálkodás

2. A közszférába tartozó környezeti monitoring kapacitások erősítése a környezetszennyezés csökkentése, az életszínvonal javítása, valamint a fenntartható gazdasági fejlődés elősegítése érdekében.

  • A környezeti monitoring rendszerek korszerűsítése;
  • Korszerű környezeti mérőfelszerelés beszerzése

Pályázásra jogosultak: önkormányzatok (NUTS II, III és V, illetve budapesti kerületek) és hatóságok.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a pályázati kiírások minden pontjával kapcsolatban fenntartja a változtatás jogát. A kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat július 28-án 12 óráig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem