Megállapodás a Banki Hiteltanácsadók és a Garantiqa között

Pénzcentrum
2008. június 19. 13:49

Megállapodást kötött a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete (BKHE) és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Eszerint a Garnatiqa az egyesület tagjai számára elérhetővé teszi a garancia kérelmek bírálatát szimuláló szoftverét, és a két szervezet közösen ad tájékoztatást a hitelhez jutás legkedvezőbb módjairól a kkv-knak.

Együttműködési megállapodást kötött a BKHE és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. annak érdekében, hogy minél több vállalkozás külső forrásbevonását mozdítsák elő. Mindkét szervezet érdekelt ebben: az egyesület 2005-ös alakulásakor célul tűzte ki, hogy elősegíti a finanszírozók, a közvetítők és a fogyasztók közötti együttműködést, a Garantiqa pedig arra törekszik, hogy a piac valamennyi érintett résztvevőjével közvetlenül is kapcsolatba kerüljön.

A megállapodás keretein belül a felek elsősorban kölcsönös kommunikáción keresztül kívánják tájékoztatni az ügyfeleket és a partnereket egymás tevékenységéről, illetve bármilyen egyedi ügylettel, konzultációval is egymás rendelkezésére állnak. A Garantiqa emellett az egyesület tagjai számára elérhetővé teszi az Előzetes Információ Kérés (EIK) szoftverét, amely széleskörű tájékoztatást ad a kért garanciákra vonatkozóan. Az EIK szoftver használata leegyszerűsíti és meggyorsíthatja a Garantiqa garanciaszolgáltatásainak igénybevételét és javíthatja a hitelközvetítői tevékenységet.

"A Garantiqa garanciatermékei olyan járulékos szolgáltatások, melyek nagyban segíthetik, és még eredményesebbé tehetik a közvetítői, tanácsadói munkát" - mondta Király Zsolt, a Garantiqa értékesítési és marketing igazgatója. "Társaságunk célja megosztani mindazt a tudást és információt, melyet az elmúlt 15 év során a garanciaszolgáltatások terén megszereztünk és felhalmoztunk." - tette hozzá az igazgató.

A megállapodással a Garantiqa az eredeti célkitűzéseknek megfelelően a kis- és közévállalkozások, illetve önkormányzatok fejlődését és beruházási elképzeléseiket kívánja támogatni a hazai gazdaság fellendülése érdekében, "ehhez pedig elengedhetetlen, hogy minél szélesebb körben tájékozódjanak a vállalati és önkormányzati hitelügyletben érintettek a Garantiqa tevékenységéről" - összegezte Király Zsolt az együttműködés alapját.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A korábbiakhoz képest kedvező változás a hiteltanácsadók, közvetítők közvetlen, informális kapcsolattartási lehetősége a Garantiqával, ami egyaránt szolgálja a hitelpiac szolgáltatóinak és fogyasztóinak érdekeit" - nyilatkozta Kézdi Zsolt, a BHKE elnöke.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem