14 °C Budapest

Díjazták a legsikeresebb infokommunikációs cégvezetőket

Pénzcentrum
2008. június 6. 12:09

Idén tizenegyedik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat, amellyel a szektor kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalati vezetőit ismerik el. A Gyurós Tibor nevét viselő díj bíráló bizottsága idén is a szakma legtöbb szavazatot kapott jelöltjei közül választotta ki a két győztest. 2008-ban az Év Informatikai Cégvezetője Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Fazakas András, a Nav N Go Kft. operatív igazgatója lett. A díjakat Keresztesi János az IVSZ nemrégiben megválasztott új elnöke, Baja Ferenc kormányzati informatikáért felelős kormánybiztos és Kroó Norbert, a Bíráló Bizottság elnöke, az MTA alelnöke adta át.

2008. június 5-én immár 11-ik alkalommal kerültek átadásra az IVSZ Gyurós Tibor Díjai, amellyel a Szövetség minden évben a hazai informatika szektor kiválóságait és reménységeit díjazza.

"2006-ban Szőke Márton az Indextools alapító tulajdonosa kapta meg az IVSZ Gyurós Tibor díját az "Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" kategóriában. Mint ismeretes, az Indextools webanalitikai üzletágát idén áprilisban felvásárolta a Yahoo, miután a cég úttörő technológiai megoldásaival bedolgozta magát a terület globális legjobbjai közé. Ez nemcsak az infokommunikációs szakma legtekintélyesebb elismerését odaítélő zsűri munkáját dicséri." - emelte ki Keresztesi János az IVSZ elnöke. Jól mutatja azt is, hogy nemzetközi összevetésben is kiemelkedő teljesítményre képes ez a szektor. A hazai IKT jelentősége nem csak abban áll, hogy a GDP közel 10%-át adja, hanem az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor, amelynek sikere kihathat a teljes gazdaságra. Ma már IKT használata nélkül nincs hatékonyan működő vállalkozás, nincs növekedés, bármely területet nézzük is, de éppenséggel nincs olcsó állam sem.

"A Gyúrós Tibor díj nekem a sikerről, a növekedésről, az eredményességről szól. Jó lenne minél több ilyen sikertörténetről hallani és meggyőződésem, hogy a hazai IKT szakma képes lenne még több kiemelkedő eredményt felmutatni, ha a hazai gazdasági, szabályozási környezet mindezt lehetővé tenné" - folytatta Keresztesi.

A jelentős civil szervezet elnöke szerint az adó- és járulékrendszer átalakítására, a bürokrácia visszaszorítására és a szakemberképzés megreformálására lenne szükség ahhoz, hogy a szektor valóban a hazai gazdaság motorjává válhasson.

A Bozsó Julianna lett az Év Informatikai Cégvezetője

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A neves napi- és hetilapok főszerkesztőiből, illetve informatikai szakemberekből álló zsűri az IKT szektor szakembereinek jelölései alapján választotta ki a 8 pályázatot benyújtó szakember közül "Az Év Informatikai Cégvezetőjét" és "Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozóját". Az előbbi elismerést idén Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője kapta, aki egyik alapítóként 1997 óta irányítja a teljes körű IT biztonságtechnikai megoldásokat kínáló vállalatot. Az alapítástól eltelt 11 évben a VirusBuster Kft. egy 6 fős, 8 milliós árbevételű cégből egy 625 milliós, 58 fős céggé fejlődött, amelyben Bozsó Juliannának jelentős szerepe van.

Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója címet a Nav N Go Kft. operatív igazgatója, Fazakas András kapta. A fiatal szakember 2005-ben csatlakozott a Nav N Go csapatához, ahol olyan vállalati struktúrát alakított ki, amely a nemzetközi piac igényeinek megfelelően egy folyamatosan bővülő és megújuló iparágban is megállja a helyét. A Nav N Go vállalatának növekedését Fazakas András építő munkája kísérte végig, így lett mára a 10 fős "garázscégből" egy majdnem 250 főt alkalmazó navigációs szoftveróriás, amelynek termékei olyan csúcsmárkák termékeiben futnak, mint a HP, a Sony PSP, a Clarion, vagy az Asus. Az operatív igazgató legnagyobb feladatának azt tartja, hogy stabil hátteret biztosítson ahhoz, hogy a Nav N Go elérje célját, miszerint piacvezető szoftverfejlesztő cég lehessen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06