16 °C Budapest

Új gyorshitel indul kifejezetten kkv-k számára

Pénzcentrum
2008. május 29. 10:13

Tovább bővül a vállalkozói körökben kedvelt gyorshitelek köre. A Sopron Bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. együttműködésének eredményeként létrejött "SB Folyószámlahitel" gyors, szabadon felhasználható forrást biztosít az igénylő kkv számára.

A Sopron Bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 1 éves futamidejű konstrukciójával maximum 25 millió forintos folyószámlahitel igényelhető, s mivel a megállapodás értelmében kapcsolódik hozzá a Garantiqa 80 százalékos kezessége, nem szükséges tárgyi fedezet biztosítása. A Garantiqa kezességvállalásának éves díja a garantált összeg 1,5 %-a.

Az SB Folyószámlahitel a mikro- és kisvállalkozások, egyéni vállalkozók likviditási problémáinak áthidalására illetve a váratlan kiadások fedezésére szolgál. Olyan igénylők számára nyújt gyors forráshoz jutási lehetőséget, akiknek tevékenysége folyamatos, és a hiteligényt a bevételek és kiadások rendszeres eltolódása okozza.

Az ilyen típusú, megállapodásos hiteltermékekhez kapcsolódó garanciaigény során a Garantiqa egyszerűsített bírálatot folytat le, amely azt jelenti, hogy ha a hitelintézettel közösen kialakított feltételek adottak, a formai ellenőrzést követően, pár napon belül dönt, majd pedig elektronikus értesítést küld a banknak.

Az SB Folyószámlahitel tovább növeli azon hitelek körét, amelyekkel a kis- és középvállalkozások működési problémái, forrásszükségletei gyorsan és hatékonyan megoldhatók. Felzárkózásuk és növekedésük pedig nagyban hozzájárul a hazai gazdaság élénkítéséhez. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. ezen célkitűzések mentén arra törekszik, hogy minél több partnerével tudjon hasonló konstrukciókat kialakítani.

EZT OLVASTAD MÁR?