15 °C Budapest

Díj a dinamikus kkv-knak

Pénzcentrum
2008. április 23. 08:26

Az Enterprise Investors, Közép és Kelet Európa egyik legnagyobb kockázati és magántőke befektető cége, a KPMG, az ország vezető könyvvizsgáló és tanácsadó cége, a D&B, a világ vezető üzleti információ szolgáltatója, valamint a Portfolio.hu online gazdasági újság díjat alapított a dinamikusan fejlődő kis- és közepes vállalkozások elismerésére.

"A Pegazus 2008 Díjjal azokra a vállalkozásokra kívánjuk felhívni a figyelmet, amelyeknek jelentős növekedési kilátásaik vannak a magyar piacon." - hangsúlyozta Tüske Tamás, az Enterprise Investors magyarországi vezetője. Robert Stöllinger, a KPMG ügyvezető igazgatója hozzátette: "A leggyorsabban fejlődő középvállalkozások díjazásával a KPMG példát és fejlődési mintát kíván mutatni az ambiciózus hazai társaságoknak."

A díj alapjául szolgáló lista összeállításához három régióban - Budapest és Közép Magyarország, Kelet és Nyugat Magyarország - a Dun and Bradstreet (D&B) szolgáltatta az adatokat. A listára mindhárom régióból azok a cégek kerülhettek, amelyek árbevétele 2004-2005-ben, és 2005-2006-ban a legnagyobb mértékben nőtt. A díjazottak körébe azon vállalkozásokat választották, melyek a telekommunikációban, a feldolgozóiparban, a pénzügyi, ingatlan, gazdasági, valamint média szektorban tevékenykednek, megfelelő likviditási mutatóval rendelkeznek és árbevételük 2006-ban meghaladta az egymilliárd forintot.

Lényeges szempont volt továbbá, hogy a cégeknek több, mint négy éves működést kell felmutatniuk és teljes egészében magyar tulajdonban kell lenniük. "A kiugróan magas teljesítmény önmagában is érték, de számukra különösen fontos, hogy megmutassuk, a mai gazdasági környezetben vannak olyan magyar vállalkozások, amelyek képesek az átlag feletti teljesítményre." - indokolta Keleti József, a D&B Hungary ügyvezető igazgatója, miért csatlakoztak a kezdeményezéséhez.

A listára felkerült 150 céget a nyilvánosan elérhető cégadatbázisban megtalálható adatai alapján a fent felsorolt kritériumok szerinti előminősítették, és ennek eredménye szerint választják ki közülük régiónként a legjobb 10-10 vállalatot, akik meghívást kapnak a regionális díjátadó gálákra. A gálákon hozzák nyilvánosságra mindhárom régió legjobbjait. A díjat - az alapítók szándéka szerint - évente ítélik oda, így a toplista összetétele évente változhat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem