22 °C Budapest

Információk első kézből a gazdaságfejlesztési pályázatokról

Pénzcentrum
2008. április 22. 16:44

Első kézből - információs nap keretében - kaphatnak tájékoztatást mától a pályázni vágyó, fejlesztési forrást kereső kis- és középvállalkozások. A Versenyképes vállalat - versenyképes gazdaság rendezvénysorozat 18 helyszínen, azaz minden megyeszékhelyen várja az érdeklődőket a következő 4 hét folyamán.

A mindenki számára nyitott, ingyenes tájékozató nap célja minél teljesebb képet adni az uniós gazdaságfejlesztési lehetőségekről, az aktuálisan elérhető vissza nem térítendő és visszatérítendő termékekről. A résztvevők több, gyakorlati kérdésekre válaszolni kívánó előadást láthatnak majd, melyeket a közreműködő szervezetek vezetői tartanak.

A hazai vállalkozások számára a jelenleg nyitott, és a május 5-től beadható összesen 9 gazdaságfejlesztési uniós pályázat, különböző fejlesztési célokra, különböző feltételekkel kínálhat megoldást. A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ célja a rendezvényen érthetően, a lényegi pontokra fókuszálva bemutatni ezeket a pályázatokat.

Az uniós gazdaságfejlesztési pályázatok ismertetése során, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezetői a 2007. évi beadott pályázatok alapján, felhívják a figyelmet a leggyakoribb pályázói hibákra, részletezik, hogy az aktuális pályázatok közül milyen típusú vállalkozások, mekkora támogatásra pályázhatnak, és milyen fejlesztési célok esetében érdemes uniós támogatásokban gondolkodni a cégvezetőknek.

Az információs napon szó lesz az uniós visszatérítendő támogatásokról is, azaz arról beszélgethetnek a döntéshozókkal a hazai vállalkozások képviselői, hogy saját megyéjükben hogyan igényelhetnek legegyszerűbben Új Magyarország Mikrohitelt, mekkora forráshoz juthatnak, és milyen feltételekkel. Jelenleg a magyar vállalkozások mintegy 80%-a hitel nélkül gazdálkodik, holott számos jól fejlődő mikrovállalkozás működik hazánkban, amelyek hitelképesek lennének, azonban mégsem tudnak bekerülni a banki finanszírozás körébe. A tájékozató napon számukra mutatja be az MV Zrt. az Új Magyarország Mikrohitelt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rendezvény ingyenes és minden hazai vállalkozás számára nyitott, előzetes regisztráció és információ kérése a MAG Ügyfélszolgálatán lehetséges: 40/200-617, info@magzrt.hu

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?