Sikeresek és fiatalok: így kell vállalkozni!

Pénzcentrum
2008. február 20. 16:00

A brit Daily Telegraph felállította listáját, melyen a 40 legjobb fiatal brit vállalkozó szerepel. A rangsor alapját az általuk felhalmozott vagyon képezte, kizárólag olyanok kerülhettek fel a listára, akik legfeljebb 40 évesek.

Az izgalmak fokozása érdekében ma csupán 10 vállalkozót mutattak be (a 40-31. helyezettet), a győztes kihirdetésére pénteken kerül majd sor. A listára nem csupán brit születésűek kerülhettek fel, hanem külföldön született lakosok is, akik életük nagy részét brit földön töltik, ott dolgoznak, üzletük székhelye brit földön található, s bevételi forrásuk is az Egyesült Királyságban keletkezik.

Az idei lista rávilágít néhány érdekes trendre is. Így például arra is, hogy a 40 vállalkozó vagyona az előző évekhez képest jelentősen csökkent, ami azt jelzi, hogy egyre nehezebb gazdaggá válni vállalkozásból 40 éves kor előtt.


A 40. helyezett, Thomas O'Donohoe jelenleg egy telekommunikációs cégben partner. A West London MX jelenleg 90 millió dollárt ér, s ők közvetítették az angol 4-es csatornán futó Big Brother valósághowt a 3G-s technológiával rendelkező mobilos felhasználóknak.

A 31. helyezett 40 éves Stephen Ashworth 70 százalékos részesedéssel rendelkezik egy lancashire-i ingatlanüzletben. A listára felkerültek között akad, aki étel házhozszállítással, internetes design-készítéssel foglalkozik, de találkozhatunk autó-értékesítővel is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tavalyi lista nyertese, Sir Stelios Haji-Ionnaou idén már nem szerepelhetett a listán, ugyanis "túlkorossá" vált.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm