17 °C Budapest

Keletre megy a Coface

Pénzcentrum
2008. január 24. 09:13

A Coface-csoport újabb országokban nyújtja exporthitel-biztosítás szolgáltatásait, miután a közel múltban együttműködési megállapodást írt alá a Befektetési és Exporthitelbiztosító Iszlám Társasággal (ICIEC). Így a Coface exporthitel-biztosításai az ICIEC 35 tagországában érvényesek.

Az ICIEC egy multilaterális exporthitel- és befektetésbiztosítási társaság, amely 1994-ben alakult a szaúd-arábiai Dzseddában, és negyvenhárom közel-keleti, afrikai és ázsiai kormány valamint az Iszlám Fejlesztési Bank tulajdonában áll. Az ICIEC a Coface által 1992-ben alapított világméretű CreditAlliance exporthitel-biztosító és követeléskezelő partnerhálózat tagja.

Az ICIEC az iszlám Saria-törvényeknek megfelelő exporthitel-biztosítást kínál a 35 tagországában, amelyek mind a kereskedelmi, mind a politikai kockázatokat lefedik. A Coface által aláírt megállapodás, a Globalliance, a Coface nemzetközi hitelbiztosítási szerződéstípusának használatra alapszik.

Az egyezménynek köszönhetően a Coface exporthitel-biztosítási szolgáltatásokat képes nyújtani a az ICIEC 35 tagországában található ügyfeleknek azokban az országokban is, ahol a Coface eddig nem volt jelen a hitelbiztosítások területén. A 35 ország közül a Coface 8 országban közvetlenül, 15 másik országban pedig CreditAlliance partnereken keresztül közvetetten van jelen. Az ICIEC társasággal aláírt egyezmény eredményeképpen Bahrein lesz az első ország, ahol a Coface-ügyfelek megtapasztalhatják a megállapodás előnyeit.

Az exportpiacok nyújtotta lehetőségek eredményes kiaknázása érdekében fontos lenne, hogy a hazai vállalatok bátran merjenek kereskedni a távolabbi régiókban is. Természetesen ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a cégek tisztában legyenek az adott célpiacok fizetési szokásaival, valamint az egyes kereskedelmi partnerek pénzügyi helyzetével - hívja fel a figyelmet Dercze Zoltán a Coface Hungary országigazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Ausztriában piacvezető Coface Austria Kreditversicherung AG magyar Fióktelepét 2005-ben hozták létre, a Coface Hungary Credit Management Services Kft. pedig 1990-óta nyújt céginformációs és követeléskezelési szolgáltatásokat Magyarországon valamint követeléskezelést, hogy megbízóink az esetleges késedelmes fizetések ellen hatékonyan tudjanak fellépni az adósokkal szemben. Céginformációs rendszere révén lehetőség van azonnali hitelértékelésre vagy egyedi kritériumok alapján összeállított információk elkészítésére, ami nagyban hozzájárul a kockázatok felméréséhez a hitelbiztosítási területen A magyar vállalatok többsége sajnos még mindig nem építette be a tudatos kockázatkezelést a működési folyamatai közé, pedig egy kereskedelmi ügylet sikerét nagyban befolyásolja a vevő hitelképességéről szerzett előzetes, pontos információ.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem