2 °C Budapest

Pályázati rohamtempó: sok a kis hiba?

Pénzcentrum
2007. december 21. 09:00

Bajnai Gordon, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter kifejezett sikerként értékelte, hogy az ide év utolsó két hónapjában, az Új Magyarország fejlesztési terv keretében több mint 180 pályázatot írtak ki, jelentősen forrásokat nyújtva ezzel a verseny- és közszférának.

A pályázati dömpingnek azonban a másik oldal, vagyis a pályázatírók és pályázók szerint megvan a maga hátránya is, a kormány által diktált tempóval ugyanis, a Magyar Hírlapban megszólaltatott szakértők szerint még a kiírói oldal sem tud versenyt tartani. A pályázatok kiírásával és elbírálásával kapcsolatban is sok a hiba.

A Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója, Essősy Zsombor szerint szinte nincs olyan pályázat, amin utólag ne módosítanának, és az is előfordul, hogy a szűk határidő miatt szinte lehetetlen megalapozott, kidolgozott pályázatit készíteni.

Az elbírálással is gondok akadnak, az ÚMFT-vel kapcsolatban hangoztatott pozitívumok ugyanis főként a vállalkozásokat érintik, az önkormányzatoknak továbbra is nehéz a dolga. Maróczi Imre, a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke a bírálati rendszer pontosításának időszerűségére hívta fel a figyelmet. Ez ugyanis megteremthetné a most még hiányzó közbizalmat az uniós pályázatokkal kapcsolatban.

A pályázat formájában meghirdetett források mellett azonban a kormány saját hatáskörében használhatja fel az uniós források egy részét. Itt a nagyprojektek esetében van fennakadás, mivel a projektgazdáknak a jelek szerint nem sikerült időben megkötni a szükséges megállapodásokat.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?