20 °C Budapest

Pályázati rohamtempó: sok a kis hiba?

Pénzcentrum
2007. december 21. 09:00

Bajnai Gordon, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter kifejezett sikerként értékelte, hogy az ide év utolsó két hónapjában, az Új Magyarország fejlesztési terv keretében több mint 180 pályázatot írtak ki, jelentősen forrásokat nyújtva ezzel a verseny- és közszférának.

A pályázati dömpingnek azonban a másik oldal, vagyis a pályázatírók és pályázók szerint megvan a maga hátránya is, a kormány által diktált tempóval ugyanis, a Magyar Hírlapban megszólaltatott szakértők szerint még a kiírói oldal sem tud versenyt tartani. A pályázatok kiírásával és elbírálásával kapcsolatban is sok a hiba.

A Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója, Essősy Zsombor szerint szinte nincs olyan pályázat, amin utólag ne módosítanának, és az is előfordul, hogy a szűk határidő miatt szinte lehetetlen megalapozott, kidolgozott pályázatit készíteni.

Az elbírálással is gondok akadnak, az ÚMFT-vel kapcsolatban hangoztatott pozitívumok ugyanis főként a vállalkozásokat érintik, az önkormányzatoknak továbbra is nehéz a dolga. Maróczi Imre, a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke a bírálati rendszer pontosításának időszerűségére hívta fel a figyelmet. Ez ugyanis megteremthetné a most még hiányzó közbizalmat az uniós pályázatokkal kapcsolatban.

A pályázat formájában meghirdetett források mellett azonban a kormány saját hatáskörében használhatja fel az uniós források egy részét. Itt a nagyprojektek esetében van fennakadás, mivel a projektgazdáknak a jelek szerint nem sikerült időben megkötni a szükséges megállapodásokat.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem