12 °C Budapest

Új fióktelepet nyitott a Coface

Pénzcentrum
2007. október 18. 11:02

Cseh fióktelepünk megnyitása lehetővé teszi, hogy a magyar ügyfeleink hiteles és naprakész információt kapjanak cseh cégekről, valamint biztosítási védelem alá helyezzék cseh exportjukat. A helyszíni jelenlétünk ügyfeleink számára komoly előnyt biztosít cseh export kockázataik lefedésében- nyilatkozta Mikael C. Szabo a Coface Hungary országigazgatója a világ vezető export-hitelbiztosító cég legújabb terjeszkedési lépéséről. A Cseh Köztársaság nem csak turisztikai célpont a magyarok számára, de nagyon fontos kereskedelmi partner is: a két ország közötti áruforgalom 34 százalékkal bővült 2006 folyamán és átlépte a 4 milliárd eurós értéket. Ebből 2,23 milliárd eurót a Magyarországra importált áruk, 1,8 milliárd eurót pedig a Csehországba exportált magyar termékek tettek ki. A Coface csoport ötödik közép-kelet-európai hitelbiztosítási fióktelepe októbertől működik.

A Coface 1991 óta nyújt üzleti céginformációs szolgáltatást, valamint követeléskezelést a Cseh Köztársaságban, hogy megbízóink az esetleges késedelmes fizetések ellen hatékonyan tudjanak fellépni az adósok ellen. Ez a tudásbázis és a Coface Csoport saját adatbázisa jelent egy tökéletes kiindulópontot egy reális hitelkockázati limit
megállapításához. A Coface egy átfogó globális hálózatot működtet, melynek révén 64 országban közvetlenül van jelen, míg másik 106 országban partnereken keresztül képviselteti magát. Céginformációs rendszere révén lehetőség van azonnali hitelértékelésre vagy egyedi kritériumok alapján összeállított információk elkészítésére,
ami nagyban hozzájárul a kockázatok felméréséhez a hitelbiztosítási területen.

A Coface által készített kockázat besorolási listán a Cseh Köztársaság 2004 óta a második legkedvezőbb besorolást (A2) érte el a Coface országértékelési rendszerében, amely azt jelenti, hogy az országkockázat középtávon nagyon alacsony. Csehország erősségét gazdaságának stabilitása adja, amely az EU-csatlakozás óta tovább fejlődött, de emellett fontos tényező még a magas termelési potenciál és a közvetlen külföldi befektetések magas összege. A gyengeséget az európai kereslettől való függőség, a háztartások nagymértékű eladósodottsága és a megoldatlan reformok jelentik. Az évente megismételt Coface-felmérés alapján 2007 első félévében kismértékben (4 százalékkal) nőtt a csődeljárások száma a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, azonban a csődtörvény 2007. július 1-jén életbe lépett módosítása hivatott a hitelezők pozícióját erősíteni, növelni az átláthatóságot és csökkenteni a jogi eljárások időtartamát. Ami a fizetési morált illeti, a Cseh Köztársaság a világ átlagának megfelelő teljesítményt nyújtott, azonban a múlt évben Ausztria és a közép-kelet európai régió országai mögé csúszott.


"Régiónk az egyik leggyorsabban fejlődő piac a csoporton belül. A Coface globális hálózatának töretlen fejlődése és az új termékek, valamint szolgáltatások bevezetése révén folyamatosan emelhetjük munkánk színvonalát, ami nagyobb biztonságot nyújt ügyfeleinknek számára az új piacokon is. A cseh fióktelep egy fontos lépés ebbe az
irányba" - tette hozzá Mikael C. Szabo, a Coface Hungary országigazgatója.

A magyar vállalatok többsége még mindig nem építette be a tudatos kockázatkezelést a működési folyamatai közé, pedig egy kereskedelmi ügylet sikerét nagyban befolyásolja a vevő hitelképességéről szerzett előzetes, pontos információ. A hazai gazdasági helyzet romlását mutatja, hogy még mindig nagyon sok felszámolás és végelszámolás indul évente, sokkal több, mint bármely európai országban. Idén a cégek 3,9 százaléka léphet
a megszűnés útjára.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem