20 °C Budapest

London a legvonzóbb, Budapest viszont nem sokat tesz érte...

Pénzcentrum
2007. október 11. 10:00

Idén is elkészült a legvonzóbb városok listája, ahol London tovább növelte az előnyét a második helyezettel szemben. A Cushman&Wakefield ingatlan-tanácsadó vállalat 12 szempont alapján vizsgálta, hogy mely városok kínálják az oda vágyó cégeknek a legmegfelelőbb feltételeket - írja a Világgazdaság.

London a 12 figyelt szempont felénél az első helyen végzett, mint például a távközlése fejlettsége, a képzett munkaerő kínálata, vagy a piacokhoz való könnyű hozzáférés terén. A második helyezést Párizs kapta, majd a sorban tovább Frankfurt, Barcelona, és Amszterdam következett, aki a tavalyi listához képest egy hellyel előrébb lépett.

Budapest a 23. idén, ami egy hely visszesést jelent 2006-hioz képest. Ez még nem is lenne probléma, csak már sok üzletember szerint Varsó is több mindent tesz azért, hogy vonzó központtá válhasson. Ezen a téren Barcelona, Madrid és Prága a legtörekvőbbek.

A korábbi véleményt, miszerint a vezetők számára a piac hozzáférhetősége a legfontosabb, idén felváltotta az, hogy a képzett munkaerő megléte elengedhetetlen egy megfelelő üzleti helyszín kiválasztásakor. A válaszadók 62 százalékánál volt ez a tényező kulcsfontosságú, de a harmadik helyen végzett a távközlési szolgáltatások minősége is.

London évről évre szilárdítja helyét a lista élén, a második helyezett Párizs viszont lemaradóban van. A legnagyobb mértékben az idén a regionális jelentőségű városok javították üzleti környezetüket, mint Genf, Lyon, vagy Manchester, így az is bebizonyosodott, hogy nem csak a fővárosok lehetnek vonzóak, bár ebben nagy szerepe van a vállalkozások költségérzékenységének is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18