Nemsokára sokkal jobb lesz a helyzet, legalábbis a várakozások szerint

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 17:43

A nagyvállalatok körében tovább folytatta az augusztus óta emelkedő trendet az ECOSTAT bizalmi mutatója, 3 százalékponttal magasabb a júliusi értéknél, jelenleg 103,4 százalék.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A vállalkozások optimizmusának javulása leginkább a konvergencia-program teljesítésében elért eredményekre, valamint az élénk világgazdasági környezet által kínált lehetőségekre vezethető vissza. A vállalatok egyharmada ítélte meg a gazdaság rövid távú lehetőségeit, a helyzet romlásával a cégek mindössze 8 százaléka számolt.

A saját vállalkozás helyzetének megítélésével kapcsolatosan a cégek mindössze 4 százaléka vélekedik negatívan, ez az érték másfél éve nem volt ilyen alacsonyan.


A világgazdasági fejlődést tekintve a nagyvállalatok nem látnak érdemben változást. A belföldi kereslet élénkülésére a vállalkozások 24 százaléka számít, a hazai piacok bővülésével pedig a nagyvállalatok egyötöde számol.

A munkaerő-piaci feltételek várhatóan nem változnak, legalábbis a vállalatok erre számítanak. Rövid időtávot tekintve saját vállalatának pénzügyi helyzetét a válaszadók egyötöde javulónak, 4 százaléka pedig romlónak értékelte.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A beruházási hajlandóság tendenciáját tekintve ugyan csökkenő, azonban júliushoz képest az elkötelezettséget jelző mutató több mint 8 százalékponttal emelkedett. A vállalatok előrejelzése szerint a fogyasztói árak átlagos emelkedése 6,6 százalék lehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09