4 °C Budapest

Nem olvasunk eleget - zsugorodik a kiskereskedelem

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 09:54

Az idei év hatodik hónapjában tovább csökkent a kiskereskedelemi forgalom, az első fél év során ez 1,5 százalékkal, a második negyedévben 3 százalékkal, júniusban pedig 3,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.


Az idei év első fél éve során összesen 2790 milliárd forint értékben került áru forgalmazásra, ennek 50,4 százalékát az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 19,4 százalékát a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-, 11,2 százalékát a könyv-, újság-, papíráru-, és egyéb iparcikk-kiskereskedelmi üzletekben bonyolították.

Folytatta csökkenését az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalmának csökkenése, amely javarészt főként az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásainak mérséklődésének köszönhető.

Emellett az első fél év során a nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma is visszaesett, 2,5 százalékkal. Az egyetlen szerencsés csoportot a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletek, valamint a csomagküldő hálózat képezi, ugyanis egyedül náluk emelkedtek az eladások.

A legrosszabbul az iparcikk jellegű vegyes, valamint a könyv-, újság-, papíráru- és egyéb iparcikk üzletek jártak az előző év azonos hónapjához képest.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?