12 °C Budapest

Nem olvasunk eleget - zsugorodik a kiskereskedelem

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 09:54

Az idei év hatodik hónapjában tovább csökkent a kiskereskedelemi forgalom, az első fél év során ez 1,5 százalékkal, a második negyedévben 3 százalékkal, júniusban pedig 3,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az idei év első fél éve során összesen 2790 milliárd forint értékben került áru forgalmazásra, ennek 50,4 százalékát az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 19,4 százalékát a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-, 11,2 százalékát a könyv-, újság-, papíráru-, és egyéb iparcikk-kiskereskedelmi üzletekben bonyolították.

Folytatta csökkenését az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalmának csökkenése, amely javarészt főként az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásainak mérséklődésének köszönhető.

Emellett az első fél év során a nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma is visszaesett, 2,5 százalékkal. Az egyetlen szerencsés csoportot a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletek, valamint a csomagküldő hálózat képezi, ugyanis egyedül náluk emelkedtek az eladások.

A legrosszabbul az iparcikk jellegű vegyes, valamint a könyv-, újság-, papíráru- és egyéb iparcikk üzletek jártak az előző év azonos hónapjához képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20