22 °C Budapest

Pofon a kormánynak: újabb csatát vesztettek...

Pénzcentrum
2007. július 11. 08:30

Összeegyeztethetetlen a közösségi joggal az a magyar jogszabály, mely megakadályozza, hogy egy magyar honosságú társaság más EU-tagállamba helyezze át székhelyét. Az Európai Bizottság a bajai Cartesio Bt. ügyében foglalt állást - írja a Világgazdaság.

Amint arról korábban beszámoltunk, a bajai Cartesio Bt. Olaszországba szerette volna áthelyezni székhelyét, a magyar jogszabályok szerint azonban erre csak úgy lett volna lehetősége, hogy először itthon megszűnik, majd az olasz jog alapján, olasz cégként alakul újjá.

A magyar kormány álláspontja szerint a tagállamok nemzeti joga szabályozza a székhelyáthelyezés jogkövetkezményeit. Ezen nézetet vallja az ír, a lengyel és a szlovén kormány is, a cseh és a holland kormány, valamint az Európai Bizottság azonban a közösségi jog elsődlegességét, vagyis a letelepedés szabadságát hangsúlyozza.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?