Családi vállalkozás: 10 kemény év és rengeteg pénz

Pénzcentrum
2007. május 24. 10:00

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára szerint ma nem a tőke és a hitelekhez való hozzájutás hiánya akadályozza a vállalkozások működését, sokkal inkább szab gátat az erős piaci verseny és a gazdasági szabályozók kiszámíthatatlansága. A tárca a problémára válaszul az adórendszer egyszerűsítését tervezi - írja a Magyar Hírlap.

Tapasztalatok szerint a vissza nem térítendő támogatások aránya folyamatosan zsugorodik, mely a kisebb szereplőket meglehetősen nehéz helyzetbe hozza. Kedvező változás lehet a kicsik számára, hogy az EU is tervbe vette az adminisztrációs terhek csökkentését: 2012-től 25%-kal kell a tagországoknak csökkenteni a vállalkozók könyvelési feladatait.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által szervezett tanácskozáson részt vevő családi vállalkozások cégvezetői szerint csak a működés tizedik éve után lehet valami nyereségre számítani, addig az üzlet csak viszi a pénzt. A tapasztalatok szerint a vállalkozás működtetéséhez az előzetesen kalkuláltnál jóval több pénz kell, nem árt hát túltervezni, a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?