16 °C Budapest

Családi vállalkozás: 10 kemény év és rengeteg pénz

Pénzcentrum
2007. május 24. 10:00

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára szerint ma nem a tőke és a hitelekhez való hozzájutás hiánya akadályozza a vállalkozások működését, sokkal inkább szab gátat az erős piaci verseny és a gazdasági szabályozók kiszámíthatatlansága. A tárca a problémára válaszul az adórendszer egyszerűsítését tervezi - írja a Magyar Hírlap.

Tapasztalatok szerint a vissza nem térítendő támogatások aránya folyamatosan zsugorodik, mely a kisebb szereplőket meglehetősen nehéz helyzetbe hozza. Kedvező változás lehet a kicsik számára, hogy az EU is tervbe vette az adminisztrációs terhek csökkentését: 2012-től 25%-kal kell a tagországoknak csökkenteni a vállalkozók könyvelési feladatait.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által szervezett tanácskozáson részt vevő családi vállalkozások cégvezetői szerint csak a működés tizedik éve után lehet valami nyereségre számítani, addig az üzlet csak viszi a pénzt. A tapasztalatok szerint a vállalkozás működtetéséhez az előzetesen kalkuláltnál jóval több pénz kell, nem árt hát túltervezni, a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?