18 °C Budapest

Vállalkozás alaptőke nélkül: már ez is lehetséges...

Pénzcentrum
2007. május 17. 08:30

Várhatóan jövő szerdán fogadja el a német kabinet a korlátolt felelősségű társaságok (GmbH) alapításának megkönnyítését célzó törvényjavaslatot, mely szabályozás 25 ezerről 10 ezer euróra mérsékli a szükséges minimális alaptőkét ezen cégformánál, és nem teszi kötelezővé az alapításnál a közjegyző közreműködését - írja a Világgazdaság.

Ezen felül lehetőség lesz majd alaptőke nélkül ún. "vállalkozási társaságok" (UG) alapítására, ezek esetében azonban szigorúbb szabályok vonatkoznak a pénzügyek átláthatóságára. Ezen társaságoknak az éves nyereség felét alaptőkeképzésre kell fordítaniuk, 10 ezer euró elérése után pedig normális GmbH-vá alakulhatnak.

A GmbH-k esetében a fizetésképtelenség bejelentésének kötelezettségét az ügyvezető mellett az összes társtulajdonosra is kiterjesztik, és nem lehet majd cégvezető olyan személy, aki korábban már követett el gazdasági bűncselekményt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18