11 °C Budapest

Még egy hónapig lehet jelentkezni az uniós pályázatbírálói névjegyzékbe

Pénzcentrum
2007. május 9. 16:18

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség április végén felhívást hirdetett regisztrációra az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati bíráló bizottságainak leendő külső szakértő tagjai számára. A most módosított beadási határidő Június 8. Különböző szakterületeken jártas gyakorlati szakemberek jelentkezését várják, akik nem kormányzati szakmai szervezetek, kamarák, egyesületek megbízásából vennének részt a bizottságok munkájában. A felhívásra jelentkezhetnek többek között közlekedési, logisztikai, környezet- és természetvédelmi, vízügyi, energiaipari, oktatási, munkaügyi, szociális és közigazgatási szakértők. A kiválasztás során követelmény a több éves szakmai tapasztalat a delegáló szervezet tevékenységi területével megegyező szakterületen. Előnyt jelent: a hazai és európai uniós támogatási rendszerrel kapcsolatos tapasztalat és a programozási dokumentumok ismerete.

Az NFÜ szakterületi bontásban adatbázist állít fel a potenciális szakértők neveiből. Az adatbázisba való bekerülés további feltétele, hogy a kiválasztott szakértők vállalják a részvételt az adott támogatási konstrukció és az eljárásrend fő pontjairól szóló egynapos felkészítő képzésen. Az adatbázisból az egyes bíráló bizottságok felállítása előtt sorsolással kerül majd kiválasztásra az eljárásban részt vevő civil szakértő. Feladata az üléseken való részvétel, a bíráló bizottság által tárgyalt pályázatok szakmai színvonalának megítélése, a projektjavaslatok szakmai tartalmának az operatív program stratégiai célrendszeréhez való illeszkedésének vizsgálata lesz. A szakértő szavazati joggal rendelkezik és díjazásban részesül, ennek mértéke differenciált, az elbírálandó projektek támogatási igényétől függ.

A bíráló bizottsági tagokra szigorú összeférhetetlenségi szabályok vonatkoznak, Erről a bizottsági munka megkezdése előtt teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozatot tesznek a tagok. Az összeférhetetlenségi szabályok megsértése esetén az érintett tag a projektjavaslattal kapcsolatban a továbbiakban nem járhat el, addigi eljárását érvénytelennek kell tekinteni.

A felhívás teljes szövege, a szakterületek listája és a pontos kiválasztási feltételek megtalálhatók a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. A jelentkezést szolgáló adatlap letölthető a www.nfu.gov.hu címről.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm