Még egy hónapig lehet jelentkezni az uniós pályázatbírálói névjegyzékbe

Pénzcentrum
2007. május 9. 16:18

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség április végén felhívást hirdetett regisztrációra az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati bíráló bizottságainak leendő külső szakértő tagjai számára. A most módosított beadási határidő Június 8. Különböző szakterületeken jártas gyakorlati szakemberek jelentkezését várják, akik nem kormányzati szakmai szervezetek, kamarák, egyesületek megbízásából vennének részt a bizottságok munkájában. A felhívásra jelentkezhetnek többek között közlekedési, logisztikai, környezet- és természetvédelmi, vízügyi, energiaipari, oktatási, munkaügyi, szociális és közigazgatási szakértők. A kiválasztás során követelmény a több éves szakmai tapasztalat a delegáló szervezet tevékenységi területével megegyező szakterületen. Előnyt jelent: a hazai és európai uniós támogatási rendszerrel kapcsolatos tapasztalat és a programozási dokumentumok ismerete.

Az NFÜ szakterületi bontásban adatbázist állít fel a potenciális szakértők neveiből. Az adatbázisba való bekerülés további feltétele, hogy a kiválasztott szakértők vállalják a részvételt az adott támogatási konstrukció és az eljárásrend fő pontjairól szóló egynapos felkészítő képzésen. Az adatbázisból az egyes bíráló bizottságok felállítása előtt sorsolással kerül majd kiválasztásra az eljárásban részt vevő civil szakértő. Feladata az üléseken való részvétel, a bíráló bizottság által tárgyalt pályázatok szakmai színvonalának megítélése, a projektjavaslatok szakmai tartalmának az operatív program stratégiai célrendszeréhez való illeszkedésének vizsgálata lesz. A szakértő szavazati joggal rendelkezik és díjazásban részesül, ennek mértéke differenciált, az elbírálandó projektek támogatási igényétől függ.

A bíráló bizottsági tagokra szigorú összeférhetetlenségi szabályok vonatkoznak, Erről a bizottsági munka megkezdése előtt teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozatot tesznek a tagok. Az összeférhetetlenségi szabályok megsértése esetén az érintett tag a projektjavaslattal kapcsolatban a továbbiakban nem járhat el, addigi eljárását érvénytelennek kell tekinteni.

A felhívás teljes szövege, a szakterületek listája és a pontos kiválasztási feltételek megtalálhatók a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. A jelentkezést szolgáló adatlap letölthető a www.nfu.gov.hu címről.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?