18 °C Budapest

Még egy hónapig lehet jelentkezni az uniós pályázatbírálói névjegyzékbe

Pénzcentrum
2007. május 9. 16:18

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség április végén felhívást hirdetett regisztrációra az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati bíráló bizottságainak leendő külső szakértő tagjai számára. A most módosított beadási határidő Június 8. Különböző szakterületeken jártas gyakorlati szakemberek jelentkezését várják, akik nem kormányzati szakmai szervezetek, kamarák, egyesületek megbízásából vennének részt a bizottságok munkájában. A felhívásra jelentkezhetnek többek között közlekedési, logisztikai, környezet- és természetvédelmi, vízügyi, energiaipari, oktatási, munkaügyi, szociális és közigazgatási szakértők. A kiválasztás során követelmény a több éves szakmai tapasztalat a delegáló szervezet tevékenységi területével megegyező szakterületen. Előnyt jelent: a hazai és európai uniós támogatási rendszerrel kapcsolatos tapasztalat és a programozási dokumentumok ismerete.

Az NFÜ szakterületi bontásban adatbázist állít fel a potenciális szakértők neveiből. Az adatbázisba való bekerülés további feltétele, hogy a kiválasztott szakértők vállalják a részvételt az adott támogatási konstrukció és az eljárásrend fő pontjairól szóló egynapos felkészítő képzésen. Az adatbázisból az egyes bíráló bizottságok felállítása előtt sorsolással kerül majd kiválasztásra az eljárásban részt vevő civil szakértő. Feladata az üléseken való részvétel, a bíráló bizottság által tárgyalt pályázatok szakmai színvonalának megítélése, a projektjavaslatok szakmai tartalmának az operatív program stratégiai célrendszeréhez való illeszkedésének vizsgálata lesz. A szakértő szavazati joggal rendelkezik és díjazásban részesül, ennek mértéke differenciált, az elbírálandó projektek támogatási igényétől függ.

A bíráló bizottsági tagokra szigorú összeférhetetlenségi szabályok vonatkoznak, Erről a bizottsági munka megkezdése előtt teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozatot tesznek a tagok. Az összeférhetetlenségi szabályok megsértése esetén az érintett tag a projektjavaslattal kapcsolatban a továbbiakban nem járhat el, addigi eljárását érvénytelennek kell tekinteni.

A felhívás teljes szövege, a szakterületek listája és a pontos kiválasztási feltételek megtalálhatók a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. A jelentkezést szolgáló adatlap letölthető a www.nfu.gov.hu címről.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18