5 °C Budapest

Sikertelen vállalkozások Kínában - vajon hol a hiba?

Pénzcentrum
2007. január 24. 16:00

Két éven belül a világ legtöbb felhasználóját magáévá mondható Internet paradicsommá változhat Kína, ha az előzetes várakozásoknak megfelelően, a felhasználók számának növekedés a 2006-os, 23,4 százalékos bővülést is meghaladja a következő két évben.

A kínai Internet központ szakértői szerint ezzel hazájuk, megelőzve az Egyesült Államokat, ahol a 210 milliós felhasználói csoport már csupán valamivel több mint két százalékkal nő évente, a világ legnagyobb Internet felhasználójává válhat. A folyamatot gyorsítja, hogy az országban jelenleg magánkézben lévő 461 millió mobiltelefon a legfejlettebb technológia segítségével a legeldugottabb régiókban is megteremti az információáradat elérésének lehetőségét.

Jelenleg 137 millió kínai állampolgár rendelkezik Internet-hozzáféréssel, ez a teljes populáció 10,5 százalékát jelenti. A hatalmas vásárlói réteg óriási kihasználatlan potenciált rejt magában, amelyből természetesen a nyugati vállalatok is szeretnének legalább egy részt magukénak tudni.

A kulturális különbségekből adódó eltérések azonban jelenleg még hatalmas akadályként tornyosulnak a piacra betörni szándékozó vállalatok szerint, akik a sikertelenséget, a kínai szakértők szerint, főként a kulturális eltérések figyelmen kívül hagyásának köszönhetik. Jó példa erre, hogy míg az amerikaiak fejlett online értékesítési hálózattal és hitelkártya-rendszerrel rendelkeznek, addig az Interneten keresztül megrendelt árut Kínában általában a házhoz vételkor készpénzzel fizetik ki.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?