Sikertelen vállalkozások Kínában - vajon hol a hiba?

Pénzcentrum
2007. január 24. 16:00

Két éven belül a világ legtöbb felhasználóját magáévá mondható Internet paradicsommá változhat Kína, ha az előzetes várakozásoknak megfelelően, a felhasználók számának növekedés a 2006-os, 23,4 százalékos bővülést is meghaladja a következő két évben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kínai Internet központ szakértői szerint ezzel hazájuk, megelőzve az Egyesült Államokat, ahol a 210 milliós felhasználói csoport már csupán valamivel több mint két százalékkal nő évente, a világ legnagyobb Internet felhasználójává válhat. A folyamatot gyorsítja, hogy az országban jelenleg magánkézben lévő 461 millió mobiltelefon a legfejlettebb technológia segítségével a legeldugottabb régiókban is megteremti az információáradat elérésének lehetőségét.

Jelenleg 137 millió kínai állampolgár rendelkezik Internet-hozzáféréssel, ez a teljes populáció 10,5 százalékát jelenti. A hatalmas vásárlói réteg óriási kihasználatlan potenciált rejt magában, amelyből természetesen a nyugati vállalatok is szeretnének legalább egy részt magukénak tudni.

A kulturális különbségekből adódó eltérések azonban jelenleg még hatalmas akadályként tornyosulnak a piacra betörni szándékozó vállalatok szerint, akik a sikertelenséget, a kínai szakértők szerint, főként a kulturális eltérések figyelmen kívül hagyásának köszönhetik. Jó példa erre, hogy míg az amerikaiak fejlett online értékesítési hálózattal és hitelkártya-rendszerrel rendelkeznek, addig az Interneten keresztül megrendelt árut Kínában általában a házhoz vételkor készpénzzel fizetik ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06