7 °C Budapest

Veszélyben vannak a vállalkozások - keserűen kezdődhet az új év

Pénzcentrum
2006. november 30. 08:30

Bajban lesznek a vállalkozók, ha elmulasztják az elektronikus regisztrációt, és fülön csípi őket az APEH: januártól 200 ezer forint bírságot is kiróhatnak rájuk. Sokan azonban nem is tudnak erről a kötelezettségükről - állítják a könyvelők, akik nem terveznek díjemelést jövőre. Túl sok ugyanis az olcsó zugkönyvelő - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az e-bevallásra kötelezett 1 millió cég és egyéni vállalkozó közül még 350 ezret nem látnak az APEH rendszerében.

Aki megfeledkezik a regisztrációról, január elseje után 200 ezer forintos mulasztási bírságra számíthat. Azonban az APEH figyelembe veszi a mulasztás kiszabásakor az esetlegesen felmerülő technikai problémákat.

A könyvelőirodák egyelőre nem tapasztalnak keresletbővülést az e-bevallás kapcsán. Jellemzően azok regisztrálták eddig magukat akik könyvelőt alkalmaznak, de a maguknak könyvelő egyéni vállalkozók közül sokan még nem foglalkoztak a problémával. Számukra keserű lesz a ébredés, ha rájönnek, hogy még nem regisztráltak a rendszerben.

A könyvelők egyelőre nem emeltek díjaikon, mivel a "feketén" dolgozó könyvelők irreális áraikkal elcsábítják az ügyfeleket. Pedig a szakma szerint a megnövekedett többletterhek indokolná tennék a fixdíjak emelését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18