7 °C Budapest

Veszélyben vannak a vállalkozások - keserűen kezdődhet az új év

Pénzcentrum
2006. november 30. 08:30

Bajban lesznek a vállalkozók, ha elmulasztják az elektronikus regisztrációt, és fülön csípi őket az APEH: januártól 200 ezer forint bírságot is kiróhatnak rájuk. Sokan azonban nem is tudnak erről a kötelezettségükről - állítják a könyvelők, akik nem terveznek díjemelést jövőre. Túl sok ugyanis az olcsó zugkönyvelő - írja a Napi Gazdaság.

Az e-bevallásra kötelezett 1 millió cég és egyéni vállalkozó közül még 350 ezret nem látnak az APEH rendszerében.

Aki megfeledkezik a regisztrációról, január elseje után 200 ezer forintos mulasztási bírságra számíthat. Azonban az APEH figyelembe veszi a mulasztás kiszabásakor az esetlegesen felmerülő technikai problémákat.

A könyvelőirodák egyelőre nem tapasztalnak keresletbővülést az e-bevallás kapcsán. Jellemzően azok regisztrálták eddig magukat akik könyvelőt alkalmaznak, de a maguknak könyvelő egyéni vállalkozók közül sokan még nem foglalkoztak a problémával. Számukra keserű lesz a ébredés, ha rájönnek, hogy még nem regisztráltak a rendszerben.

A könyvelők egyelőre nem emeltek díjaikon, mivel a "feketén" dolgozó könyvelők irreális áraikkal elcsábítják az ügyfeleket. Pedig a szakma szerint a megnövekedett többletterhek indokolná tennék a fixdíjak emelését.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem