11 °C Budapest

Külföldi nyaralás fillérekért: ezek 2019 legolcsóbb úticéljai

2019. május 12. 07:02

Utaznál, de lecsúsztál a first minute kedvezményekről? Semmi baj! még bőven találsz jó árú utakat idén nyárra, csak tudni kell, hol keresd. A Pénzcentrum összegyűjtötte az idei legolcsóbb úti célokat és legkedvezőbb ajánlatokat: csak válogatnod kell.

A Magyarországról indított, turizmussal kapcsolatos internetes keresések száma dinamikus növekedést mutat, 2018-ban 9 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest - derül Google keresési adataiból. Míg 2016-ban a legtöbb keresést augusztusban indították, addig 2018-ban július volt a csúcsidőszak a turisztikai célú böngészések szempontjából. Tehát a magyarok egyre korábban döntenek arról, hová utaznának nyaralni.

Olaszország, Horvátország és Ausztria voltak a leggyakrabban keresett desztináció 2018-ban, a legnagyobb ütemben pedig Görögország és Szlovénia iránt nőtt az érdeklődés. A városok között továbbra is Bécs vezet Barcelona és London előtt. Növekedési ütem tekintetében Barcelona kiemelkedik versenytársai közül, 2017-ről 2018-ra 33 százalékkal emelkedett a keresések száma.

KATT! Ne maradj le a legjobb nyaralóhelyekről: mutatjuk az ország strandparadicsomait

Akik pedig inkább az utazási irodákban bíznak, azok körében a TOP 5 desztináció az idei évben Egyiptom, Csehország, Olaszország Törökország és Portugália - számolt be a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing menedzsere.

Egy tavalyi felmérés szerint a magyarok 60 százalékának volt lehetősége hosszabb-rövidebb pihenésre 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest 15 ezer forinttal több, átlagosan 162 ezer forint jutott háztartásonként üdülésre.

Akik lecsúsztak a jellemzően tavasz végéig, március-áprilisig tartó nagy előfoglalási kedvezményekről, azoknak sem kell lemondaniuk idén az olcsó nyaralásról.

Törökország verhetetlen

"Ár-érték arányban a török útjaink kiemelkedőek az All Inclusive ellátás és a szállodák szolgáltatásai miatt. Bulgária szintén jó választás, mert sokoldalúsága és könnyű megközelíthetősége mellett jó ár-érték arányú szállodák sora várja az utasokat. Ausztriában érdemes megemlíteni a különböző régiós kártyákat, amit az utasok sok esetben ingyen kapnak a szálláshoz. Így csökkenteni lehet a kiadásokat, mivel nem kell extra díjat fizetni a felvonók használatáért, strandbelépőért stb., ami ugye egy 4 fős család esetében komolyabb összeg is lehet" - mondta el Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője 

Konkrétan?

Aki már most a nyári kikapcsolódást tervezi (ki nem?), az még találhat igazán jó ajánlatokat a piacon, ha utazási irodával menne, ha kuponnal.
Törökországban egy hetet tölthetünk el félpanziós ellátással egy 3 csillagos hotelben június 8. és 15. között az Invia ajánlatában fejenként 118 233 forintért, és az árban a repülőjegy is benne van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szintén júniusban a törökországi Side-ben található Selenium Hotelben tölthetsz el június elején egy hetet félpanziós ellátással fejenként 118 871 forintért a Neckermann ajánlatában.

Aki inkább maga intézné az utazását, az Aldi Travel oldalán már akár 21 700 forintért foglalhat 2 főre szállást a tengerparti Alanya városában, igaz ellátás nincs ebben az árban.

Napospart

Szintén egyre népszerűbb úti cél a magyarok körében Bulgária, ahová a Bónusz Brigád ajánlatában most fejenként 99 950 forintért repülhetünk ki és tölthetünk el egy hetet egy 3 csillagos partközeli szállodában, ahol még reggelit is kapunk.

Akinek a kényelem is fontos, az akár 4 csillagos szállodába is mehet, ennek ára 94 316 forint/fő az utazom.com oldalán, igaz ez egy augusztus végi időpont.

A fáraók földje

Aki nem bírja ki nyárig, és már akár májusban indulna, az most szuper áron juthat el repülővel Egyiptomba, Sharm el Sheikhbe: fejenként 51 060 forintért és egy 4 csillagos szállodában pihenhet félpanziós ellátással - a Start utazás ajánlatában.

De van ajánlat 100 ezer forint környékén is, a Ghazala Beach Hotelbe: 4 csillagos szálloda, repülős kiutazás, félpanziós ellátás, mindez az utazzéastminute oldalán megtekinthető. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem