13 °C Budapest

Euró az ATM-ből? Sok automatánál már ez is lehetséges

2015. december 8. 16:01

Mostantól közel 200 helyen a forint mellett már eurót is fel tudunk venni az Euronet által üzemeltetett, bankfüggetlen ATM-hálózatban- olvasható a társaság közleményében.

Az Euronet új szolgáltatásának köszönhetően nincs szükség arra, hogy az ügyfelek először forintot vegyenek fel valahol, majd azt egy másik helyen átváltsák euróra, így az eurófelvétel mindössze egy lépésből áll. Az automaták képernyőjéről azonnal leolvasható az alkalmazott váltási árfolyam, és a készpénzfelvétel a bankkártyás tranzakcióknál megszokott, gyors, biztonságos módon tud megvalósulni.

Az ATM-ekből éjjel-nappal lehetséges az euró készpénzfelvétel. Különösen a külföldre utazók számára lehet kedvező, hogy az Euronet automatái a bankok és pénzváltó irodák nyitvatartási idején kívül, bármikor lehetővé teszik az eurós készpénzfelvételt, ami megkönnyíti az utazási előkészületeket.

A társaság jól felismerhető, kék-sárga színű automatái mind a fővárosban, mind vidéken könnyen megközelíthető helyeken találhatóak, repülőtereken, vonatállomásokon, sétálóutcákban, illetve bevásárlóközpontok, szállodák környékén. Az új, eurós készpénzfelvételi szolgáltatás mellett az ATM-ek továbbra is ellátják minden eddigi funkciójukat, mint a forint készpénzfelvétel, egyenleg lekérdezés, mobiltelefon egyenleg-feltöltés.

Jelenleg mintegy 200 ATM-nél lehetséges forint mellett eurót is felvenni. A cég pedig folyamatosan bővíti magyarországi ATM-hálózatát, csakúgy, mint az automatákon elérhető szolgáltatásokat.

Van plusz költsége a készpénzfelvételnek?

  • Hazai kibocsátású (forint alapú) bankkártyával mind a forint, mind az euro készpénzfelvétel az első 2 alkalommal, maximum havi 150.000 Ft-ig ingyenes az Euronet ATM-ekből, az adott hónap első 2 tranzakcióját (ill a 150.000 Ft limit alatti tranzakciókat) a cég semmilyen plusz költséggel nem terheli.
  • Érdemes azonban a kibocsátó banknál tájékozódni, hogy ők viszont terhelnek-e a kártyabirtokos folyószámlájára idegen ATM-használati díjat eurós készpénzfelvételkor, mert bizonyos bankoknál ez előfordulhat.
  • Továbbá, a forint/euró árfolyamkerekítés miatt hajszálpontosan 150,000 Ft értékű eurót valószínűleg nem lehet kivenni, erre érdemes figyelni a készpénzfelvételkor, ha valaki a limiten belül akar maradni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm