2020. szeptember 23. szerda Tekla

Euró az ATM-ből? Sok automatánál már ez is lehetséges


Mostantól közel 200 helyen a forint mellett már eurót is fel tudunk venni az Euronet által üzemeltetett, bankfüggetlen ATM-hálózatban- olvasható a társaság közleményében.


Az Euronet új szolgáltatásának köszönhetően nincs szükség arra, hogy az ügyfelek először forintot vegyenek fel valahol, majd azt egy másik helyen átváltsák euróra, így az eurófelvétel mindössze egy lépésből áll. Az automaták képernyőjéről azonnal leolvasható az alkalmazott váltási árfolyam, és a készpénzfelvétel a bankkártyás tranzakcióknál megszokott, gyors, biztonságos módon tud megvalósulni.


Az ATM-ekből éjjel-nappal lehetséges az euró készpénzfelvétel. Különösen a külföldre utazók számára lehet kedvező, hogy az Euronet automatái a bankok és pénzváltó irodák nyitvatartási idején kívül, bármikor lehetővé teszik az eurós készpénzfelvételt, ami megkönnyíti az utazási előkészületeket.

A társaság jól felismerhető, kék-sárga színű automatái mind a fővárosban, mind vidéken könnyen megközelíthető helyeken találhatóak, repülőtereken, vonatállomásokon, sétálóutcákban, illetve bevásárlóközpontok, szállodák környékén. Az új, eurós készpénzfelvételi szolgáltatás mellett az ATM-ek továbbra is ellátják minden eddigi funkciójukat, mint a forint készpénzfelvétel, egyenleg lekérdezés, mobiltelefon egyenleg-feltöltés.

Jelenleg mintegy 200 ATM-nél lehetséges forint mellett eurót is felvenni. A cég pedig folyamatosan bővíti magyarországi ATM-hálózatát, csakúgy, mint az automatákon elérhető szolgáltatásokat.

Van plusz költsége a készpénzfelvételnek?

  • Hazai kibocsátású (forint alapú) bankkártyával mind a forint, mind az euro készpénzfelvétel az első 2 alkalommal, maximum havi 150.000 Ft-ig ingyenes az Euronet ATM-ekből, az adott hónap első 2 tranzakcióját (ill a 150.000 Ft limit alatti tranzakciókat) a cég semmilyen plusz költséggel nem terheli.
  • Érdemes azonban a kibocsátó banknál tájékozódni, hogy ők viszont terhelnek-e a kártyabirtokos folyószámlájára idegen ATM-használati díjat eurós készpénzfelvételkor, mert bizonyos bankoknál ez előfordulhat.
  • Továbbá, a forint/euró árfolyamkerekítés miatt hajszálpontosan 150,000 Ft értékű eurót valószínűleg nem lehet kivenni, erre érdemes figyelni a készpénzfelvételkor, ha valaki a limiten belül akar maradni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó