Erre figyelj: így változik a közlekedés szilveszterkor

2018. december 31. 09:03

Szilveszter éjszaka a szokásos éjszakai járatok mellett az M2-es, az M3-as és az M4-es metró egész éjjel közlekedik, ahogy a HÉV is. Mutatjuk, mire figyelj, ha szilveszter éjszaka Budapesten belül utaznál tömegközlekedéssel.

Egész éjjel járnak majd a metrók

2018. december 31-ről 2019. január 1-re virradóra egész éjjel jár az M2-es, az M3-as (Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között) és az M4-es metró - éjjel 1 óráig 10, ezt követően hajnalig 15 percenként. Az M1-es metró üzemidejét is meghosszabbítja a BKK: a kisföldalatti éjjel 1 óráig 10 percenként közlekedik, a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Útvonalán ezt követően a szokásosnál sűrűbben közlekedő 979-es busszal lehet utazni.

Éjszakai is közlekedő nappali járatok, sűrűbben közlekedő éjszakai buszok

Az éjjel-nappali 6-os mellett szilveszter éjszaka a 4-es villamos is közlekedik, ennek köszönhetően jelentősen sűrűbben követik majd egymást a villamosok a Nagykörúton. A szokásos éjszakai járatok szilveszter éjjelén is közlekednek a megszokott rendben, azonban az M3-as metró Nyugati pályaudvar és Határ út közötti szakaszán az éjszakai buszok helyett a metróval lehet utazni.

Újpest felé a Nyugati pályaudvartól, míg Kispest és Pestszentlőrinc felé a Határ úttól indul a 914-es és a 950-es járat. A metrók és a nagykörúti villamosok által érintett főbb átszállópontoktól a megszokott éjszakai járatok sűrűbben indulnak a külső végállomások irányába.

Az éjszakai buszjáratok mellett egész éjszaka 30 perces követési idővel közlekedik több, a belvárost átszelő nappali buszjárat:

  • az 5-ös busszal Budán a Pasaréti tér felé, míg Pesten Zugló és Rákospalota felé utazhatnak;
  • a 7-es busszal Újbuda és Albertfalva felé, valamint Zugló és Újpalota felé lehet utazni;
  • a 8E buszjárattal Budán a Hegyalja út térsége és Gazdagrét felé, Pesten pedig Zugló és Újpalota felé lehet eljutni;
  • a 9-es buszjárattal Óbudára, valamint Kőbánya felé utazhatnak.

Egész éjszaka jár majd a 916-os és a 934-es autóbusz, továbbá számos éjszakai járat vonalán nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A HÉV is jár egész éjszaka

Egész éjszaka jár majd a HÉV minden vonalon. A H5-ös HÉV budapesti szakaszán 30 percenként indulnak a szerelvények, Békásmegyertől tovább Szentendre felé pedig óránként. A H7-es HÉV Boráros tér és Csepel között szintén 30 percenként indul majd. A H6-os HÉV Közvágóhíd és Ráckeve között kétóránként, míg a H8-as az Örs vezér tere és Gödöllő között óránként indul majd.

Tervezze meg előre utazását

A BKK kéri az utasokat, hogy december 31-én este indulás előtt tájékozódjanak a közösségi közlekedés rendjéről, utazásuk megtervezéséhez használják a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazást, amely ebben az időszakban is valós idejű információk alapján tervezi meg az optimális útvonalat.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm