6 °C Budapest
Pancakes in a frying pan. Pan with thin pancakes on wooden table. Close-up.

A nagy palacsinta körkép: mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki itt akar enni

2022. július 31. 11:02

Vasárnap azért mindenki megérdemel egy kis édes élvezetet, ha mást nem, hát palacsinta formájában! Összegyűjtöttük a vidék legfinomabb palacsintázó helyeit, az amerikaitól a magyarig, de eláruljuk azt is, hogyan készült a nagyi feledhetetlen grízes-meggyes palacsintája, aminél azóta se ettünk jobbat! – írta meg a HelloVidék.

Európában az egyik legismertebb meleg tészta a palacsinta, de világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Akár desszertként, akár más ételek körítéseként. Az osztrákok például a húslevest egyenesen csíkokra vágott palacsintatésztával eszik cérnametélt helyett.

A palacsintában pedig az a legjobb, hogy valójában a világ egyik legegyszerűbb étele: nem kell hozzá más csak liszt, tojás egy csipetnyi só, olaj, valamint tej. Ráadásul viszonylag olcsó is, hiszen az összetevőkből 3 árstoppos.

Ha viszont nem akarjuk mi elkészíteni, akkor is országszerte jobbnál jobb palacsintázókat találhatunk. Az árak viszont nagyon eltérőek tudnak lenni: mérettől és ízesítéstől is függ, meg persze attól, hogy hol is vesszük.

Balatonon az ábrahámhegyi strandon a kakaós/lekváros/túrós darabja 330 forintba került, de ennek egy nagyobb válzozata Balatonedericsben már 1300 forintba került.

De Egerben találkozhatunk 2500 forintba kerülő sós palacsintákkal, de az édesek se sokkal olcsóbbak: a pudinggal töltött óriás palacsinták 1940 forintba kerülnek a Palacsintavárban, míg az extrábbak (ananászos, barackos, körtés, vanília öntettel) 2260 forintba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hasonlóan magasak az árak Hajdúszoboszlón is: a 19 cm-es kakaós palacsinta 460 forintba kerül, míg a 42 centis 1060 forintba. De ez még csak a beugró ár: a kétszemélyes palacsintatál 5240 forint, míg a nagyobb Gundel 2520 forint.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem