10 °C Budapest
In the early morning twilight, several commuter trains are approaching a busy railway station.

Az élelmesek már így utaznak a Balatonra nyáron: tényleg megéri ezt választani?

2022. június 3. 21:00

A hónapban megváltozik a MÁV és a Volánbusz menetrendje is. A nyári menetrend egészen augusztus végéig lesz érvényben, amit az utószezoni menetrend fog követni, alkalmazkodva a turisztikai szezonok változásához. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június 18-tól több kiindulópontról még több expresszvonat fog közlekedni a Balaton felé, illetve ezzel párhuzamosan újra elérhetővé válnak a tavalyról ismert napijegyek és kedvezményes jegyek, tájékoztatott a MÁV.

Június közepétől, a nyáriszünet kezdetétől az ország számos pontjáról még kedvezőbbé válik a Balaton elérése, ugyanis június 16-tól a Volán, június 18-tól pedig a MÁV is átáll a nyári menetrendre egészen augusztus 28-ig. Több új járat is indul, illetve egyes járatok sűrűbben és több települést érintve közlekednek majd. ezen kívül pedig számos városban tovább javulnak az autóbuszok és a vonatok közötti átszállási lehetőségek. A menetrendi fejlesztéseknek köszönhetően többek között Eger, Gyöngyös, Bátonyterenye, Pásztó, Kiskunmajsa, Dunaújváros, Pécs, Komló, Lenti, Zalaegerszeg, Szombathely, Körmend, Győr, Pápa, Ajka, Veszprém térségéből is bővül a kínálat.

Több menetrendi fejlesztés is történt a balatoni vasútvonalakon, így az ország legtöbb területéről, átszállásmentes eljutást biztosítson a MÁV-START a Balaton partjára a nyár folyamán. Ezért több új expresszvonatot vezet be a főszezoni menetrenddel. Ilyen a VITORLÁS névre keresztelt expresszvonat is, ami Szolnok és Fonyód között fog közlekedni, de panoráma expresszvonat is indul Fonyód és Kőbánya-Kispest között, ami Esti Csók névre hallgat és vasárnaponként lehet felszállni rá. A vonatokra minden esetben kötelező lesz helyjegy váltása a zsúfoltság elkerülésének érdekében.

Ezen felül fontos, hogy Bagolyvonatok, azaz az éjszakai járatok az idén az északi parton sűrűbben, két óránként fognak majd közlekedni a hétvégéken. A hétvégéken és fesztivál szezonban pedig óránként. A fejlesztések révén a tó mindkét partja óránként elérhető lesz olyan járattal, amelyen nagyobb mennyiségű kerékpár szállítása is megoldható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17