8 °C Budapest
Kemény mínuszok, és fagy: újabb figyelmeztetést adtak ki, itt az igazi tél

Kemény mínuszok, és fagy: újabb figyelmeztetést adtak ki, itt az igazi tél

2022. január 9. 10:07

A keleti és déli tájakon kiterjedt havazás alakult ki szombaton, a néhol reggel óta tartó hóesés visszahozta a téli hangulatot az enyhe évindító után.

A szombat estig lehullott hó vastagsága délkeleten néhol már a 10-11 centit is eléri, de több helyen alakult ki pár centis hó. A hóvastagság vasárnap reggelig tovább gyarapodhatott a Tiszától keletre fekvő tájakon.

Az Országos Meterológiai Szolgálat értesülése szerint vasárnap  nyugaton követheti csapadék a havazást. Elsősorban délutántól a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk elszórtan hószállingózásra, kisebb havazásra, az Alpokalja térségében elvétve havas esőre, esőre is, néhol akár ónos eső sem kizárt. A ködös, rétegfelhős tájakon délelőtt néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás várható. Az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye, arrafelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést.

Vasárnap éjfélig figyelmeztető előrejelzést is adott ki az OMSZ, ugyanis az Alföldön reggel, valamint délelőtt helyenként gyenge hószállingózás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Főként a középső országrészben, illetve a Tisza vonala környékén délelőttig sűrű, zúzmarás köd fordulhat elő.

A késő délelőtti, déli óráktól a Dunántúl nyugati felén gyenge havazás, havas eső valószínű, de csak helyenként alakulhat ki lepel, 1 centiméteres hóréteg. Az Alpokalja térségében délután, és este csekély valószínűséggel ónos eső, fagyott eső is lehet, minimális mennyiségben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- írta az OMSZ. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakulhat, késő este a hőmérséklet általában -3 és 0, északkeleten -4, -7 fokig süllyedhet. Ezen kívül citromsárga veszélyjelzést adtak ki Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére tartós sűrű köd miatt, a figyelmeztetés szerint a látástávolság mindössze párszáz méter lehet az érintett területeken.

A hideg hétfőn is marad. Míg északkelet felől csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap, addig a déli és a nyugati országrészben marad az erősen felhős, borult időjárás. Hajnalra ködfoltokra is számíthatnak a lakosok, valamint a Dunántúlon és a Dél-Alföldön kisebb csapadék is előfordulhat, havazás, havas eső és eső képében. Máshol csapadék nem valószínű, azonban az északi szelet többfelé élénk, a Nyugat- Dunántúlon, valamint estétől keleten erős, viharos lökések kísérhetik. Hétfő Hajnalra nagyrészt -7 és +1 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős, hóval borított, illetve fagyzugos tájakon jóval hidegebb is lehet. Délutánra 2 és 7 fok közé emelkedhet majd a hőmérséklet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem