5 °C Budapest
Aerial scenic view at Korcula town on Korcula island, Croatia. Korčula is a historic fortified town on the protected east coast of the island of Korčula, in Croatia, in the Adriatic

Te is Horvátországban nyaralsz idén? Kellemetlen meglepetés érhet a magyar határon

2021. június 20. 19:04

Már nincs szükség védettségi igazolvány vagy oltási igazolás felmutatására a magyaroknak ahhoz, hogy karantén és tesztkötelezettség nélkül belépjenek Horvátországba. Más a helyzet azonban, ha visszatérnének Magyarországra.

Azok a beutazók, akik az Európai Unióból vagy a schengeni térség országaiból érkeznek Horvátországba, és országuk rajta van a ECDC zöld listáján, ugyanolyan feltételek mentén léphetnek be az országba, mint a járvány előtt (tehát elég egy sima személyi), amennyiben nem mutatják a koronavírus-fertőzés tüneteit és nem is léptek közeli kapcsolatba koronavírus által fertőzött személlyel.

Az ECDC listáján jelenleg Magyarország is a zöld országok csoportjában van, tehát személyi felmutatásával is be lehet utazni jelenleg Horvátországba, védettségi és egyéb oltásigazolás nélkül is.

Az ATV riportja azonban rámutat arra, hogy a gond a visszaútnál lehet, ugyanis a magyar konzuli szolgálat tájékoztatása szerint visszatéréskor ellenőrzik a magyar hatóságok a védettségi igazolvány meglétét. Akinél nincs ott a védettségi igazolvány, vagy egyáltalán nincs védettségi kártyája az pórul is járhat hazafelé a magyar határon, mert a nyaralás után 10 napra karanténba kell vonulnia.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06