Sailboat - Balaton lake - Hungary

Robbant a SZÉP-kártya bomba Magyarországon: egy percet sem vártak a tömegek

2021. május 6. 17:31

A SZÉP-kártyás tranzakciók száma új rekordot döntött a napokban a Szallas.hu rendszerében. Idén mindennél jobban felértékelődik a szálláshely jelentősége, a vendégek nyitottak a magasabb árkategória megfizetésére is. Egy jó lehetőségeket kínáló szállás ugyanis még akkor is megmentheti a várt nyári szabadságot, ha a vakációra tervezett programok valami miatt meghiúsulnának.

A portál statisztikái továbbra is igazolják, hogy a beoltottak számának növekedésének hírével párhuzamosan a foglalási kedv is nő. „A pozitív hírek hatására folyamatos növekedést látunk a heti beérkező foglalási volumenben” – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu közösségi média és PR-menedzsere. De nem csak az újranyitással és a védettséggel kapcsolatos pozitív hírek mozgatják a keresletet.

„Az új kormányrendelet értelmében 2021. április 25-től 2021. év végéig a SZÉP kártya mindhárom zsebéről bármelyik szolgáltatást ki lehet fizetni, amely a kártya felhasználási körébe tartozik” – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Azt is hozzátette, hogy adataik szerint még 160 milliárd forintnyi összeg áll az OTP SZÉP-kártyások rendelkezésére, függetlenül attól, hogy melyik zseben van.

A portálon tavaly októberben bevezetett online fizetési rendszerében most, a napokban új rekordot döntött a napi SZÉP-kártyás tranzakciók száma - írja közleményében a társaság.

A COVID-19 után a szállásé a főszerep?

A Szallas.hu és a Nielsen 2020 márciusában végzett kvalitatív kutatása szerint az utazás megtervezésekor az inspirálódás, az úti cél kiválasztása, a programtervezés és a szálláskeresés fázisai sok esetben összemosódnak vagy éppen felcserélődnek. „Az egyik  hozza magával a másikat, és ez mindenképp egy érzelmileg töltött, izgalmas állapot  –  ismertette a részleteket Trepess Beatrix. – Ez a szakasz az utazástervezésben egyfajta >>előutazás<<, amikor gondolatban végigjárjuk a majd megnézendő helyeket, programokat.” Nagyságrendi programot tehát szinte mindenki készít – az úti cél és az ottani aktivitás az utazástervezés szakaszban már megtervezésre kerül. Ezért is okoz olyan nagy csalódást, ha egy várt élmény, esemény meghiúsul.

A portál a napokban friss közvéleménykutatást végzett, amely szerint a válaszadók kétharmada élte már át, hogy a programot lemondták. A szabotáló körülmények közül a rossz időjárás vezet, minden második kitöltő számításait húzta már keresztül. A hazánkban 2020 tavaszán berobbanó járvány is sokak utazását fuccsolta be.  Valamilyen betegség miatt a felmérés résztvevőinek harmadának ment már füstbe a terve. Kifogásolható minőség minden tizedik esetben eredményezte a program végét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

De okozott már galibát elromlott autó, elveszett útlevél, váratlan családi esemény vagy tragédia, esetleg üzemszünet vagy bezárás is. „Rendkívüli események is adódhatnak olykor, amire nem lehet előre felkészülni – mondta Trepess Beatrix. – Például egy válaszadó elmondása alapján a várt FC Barcelona focimeccset a tervezett időpont helyett az utolsó pillanatban átrakták másik dátumra, de ekkor már nem tudták lemondani utazásukat."

Ha a dolgok nem a terv szerint sikerülnek, akkor derül ki igazán, hogy a szállás mennyire fontos. A felmérés résztvevőinek 38 százaléka előre felkészül, hogy meghiúsuló program esetén is legyen mivel elütni az időt, minden második válaszadó pedig a helyszínen improvizál. A többség olyan felszereltségű szálláshelyet keres, ahol van lehetőség aktív időtöltésre rossz idő esetén is. „Nem véletlenül olyan népszerűek a saját jacuzzival, fürdődézsával vagy medencével, esetleg szaunával, terasszal rendelkező szálláshelyek” – mondta a PR-menedzser. Ebből az is következik, hogy hajlandóak vagyunk a magasabb árat is kifizetni, ha cserébe többet kapunk.

Feltaláljuk magunkat, ha füstbe ment a terv

Minden ötödik válaszadó szabadtéri program helyett rossz időjárás esetén olyan alternatívát keres, amit nem befolyásol a szeszélyes időjárás, például múzeumok, kiállítások után kutat. Minden tizedik válaszadó autós városnézéssel vagy autós kirándulással üti el idejét. Vannak, akik kimondottan örülnek, ha a szálláson maradhatnak, mert nekik az ejtőzés sem jelent gondot. Az olvasás 6,4 százalékuknál, míg a társasjáték vagy kártya 5,4 százalékuknál opció. A tökéletes nyaralás sokaknak a pihenésről, feltöltődésről, kikapcsolódásról és aktív időtöltésről szól. A szállásukat illetően csendes, tiszta, kényelmes alkalmatosságot keresnek. A saját medence vagy wellness-részleg sokaknál alap követelmény.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?