8 °C Budapest

Közel 150 új busz állhat forgalomba Budapesten és környékén

MTI
2014. február 27. 20:00

Több mint száz új busz áll forgalomba tavasszal Budapesten és az agglomerációban, miután a buszok 8 éves üzemeltetéséről csütörtökön megállapodást írt alá a megrendelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Volánbusz, az agglomerációs járatok új szolgáltatója.

A BKK csütörtöki  közleménye szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Fővárosi Önkormányzat 2013 szeptemberében egyezett meg arról, hogy a Budapest határát elhagyó járatok működtetését a jövőben is a Fővárosi Önkormányzat rendeli meg a BKK-n keresztül, így a viteldíjakat és menetrendet is a BKK határozza meg.

A Volánbusz 135 (és opcionálisan további 11) darab új gyártású MAN Lion's City és Rába-Volvo 7900A típusú autóbusszal váltja fel az agglomerációs vonalakon jelenleg közlekedő járműveket 8 évre. Mindkét autóbusztípus teljesen alacsonypadlós, légkondicionáló berendezéssel és a FUTÁR rendszerrel is felszerelik, motorjaik teljesítik az Euro V EEV (fokozottan környezetbarát), illetve az Euro VI károsanyag-kibocsátási normát.

A buszsofőröket a két fél megállapodása alapján a Volánbusz továbbfoglalkoztatás formájában átveszi a BKV-tól, az intézkedés 320 járművezetőt érint.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?