12 °C Budapest

Tömegnyomor a vonatokon: harc lehet a helyjegyekért

Pénzcentrum
2012. május 21. 16:34

A pünkösdi ünnep miatt zsúfoltság várható pénteken a vonatokon - tudatta lapunkkal a MÁV START Zrt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több mint száz vonatát erősíti plusz kocsikkal a vasúttársaság május 25-én, hogy a Világharmónia Futás rendezvény és a pünkösdi ünnep rendkívül nagy utasforgalmát megfelelően kiszolgálja. Aki teheti, tervezze egy másik napra a vasúti utazását, mert várhatóan az összes üzemképes vasúti jármű közlekedtetésével sem lesz elkerülhető a főváros irányába/irányából a zsúfoltság.

Május 25-én, pénteken 8 és 16 óra között rekord felállítására készül több ezer gyerek és kísérője a budapesti Szent György téren, a sport, a kreativitás és a játék jegyében. Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján csak erre a rendezvényre és utána visszafelé nagyságrendileg ötezer résztvevő utazik aznap vasúton. Mindez a pünkösd péntekén tapasztalható megnövekvő utasforgalmon és a májusi hónapokra jellemző csoportos utazásokon túl rendkívüli feladat elé állítja a MÁV-csoport munkatársait.

Ezen a napon várhatóan négyszáz- és ötszázezer között lesz a vasúton utazók száma. A MÁV-START Zrt. folyamatosan kapcsolatban áll a szervezőkkel illetve a jelentkező oktatási intézményekkel, és amennyiben a visszajelzések és a menetjegyeladási statisztikák alapján szükségesnek látszik, akkor akár menetrenden felüli mentesítő vonat elindítására is sor kerülhet. A megnövekvő utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányába, a délutáni időszakban pedig a főváros irányából kell számítani az utazóknak.

A MÁV-START Zrt. az összes rendelkezésére álló járművet (nagyságrendileg kétezret) közlekedteti ezen a napon a szerelvényekben, továbbá - az utaztatásban érintett egyéb területeken is - több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül. Ezúton kéri a vasúttársaság az utazók türelmét és megértését a péntekre várható, kiemelkedően magas utasforgalomból adódó kellemetlenségek miatt. A MÁV-START Zrt. javasolja, hogy aki teheti, tervezze a vasúti utazását pénteknél korábbi vagy későbbi időpontra a várható zsúfoltság elkerülése és a komfortosabb utazás érdekében. A menetjegyeket javasolt elővételben vagy az internet segítségével megvásárolni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?