2 °C Budapest

Tömegnyomor a vonatokon: harc lehet a helyjegyekért

Pénzcentrum
2012. május 21. 16:34

A pünkösdi ünnep miatt zsúfoltság várható pénteken a vonatokon - tudatta lapunkkal a MÁV START Zrt.

Több mint száz vonatát erősíti plusz kocsikkal a vasúttársaság május 25-én, hogy a Világharmónia Futás rendezvény és a pünkösdi ünnep rendkívül nagy utasforgalmát megfelelően kiszolgálja. Aki teheti, tervezze egy másik napra a vasúti utazását, mert várhatóan az összes üzemképes vasúti jármű közlekedtetésével sem lesz elkerülhető a főváros irányába/irányából a zsúfoltság.

Május 25-én, pénteken 8 és 16 óra között rekord felállítására készül több ezer gyerek és kísérője a budapesti Szent György téren, a sport, a kreativitás és a játék jegyében. Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján csak erre a rendezvényre és utána visszafelé nagyságrendileg ötezer résztvevő utazik aznap vasúton. Mindez a pünkösd péntekén tapasztalható megnövekvő utasforgalmon és a májusi hónapokra jellemző csoportos utazásokon túl rendkívüli feladat elé állítja a MÁV-csoport munkatársait.

Ezen a napon várhatóan négyszáz- és ötszázezer között lesz a vasúton utazók száma. A MÁV-START Zrt. folyamatosan kapcsolatban áll a szervezőkkel illetve a jelentkező oktatási intézményekkel, és amennyiben a visszajelzések és a menetjegyeladási statisztikák alapján szükségesnek látszik, akkor akár menetrenden felüli mentesítő vonat elindítására is sor kerülhet. A megnövekvő utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányába, a délutáni időszakban pedig a főváros irányából kell számítani az utazóknak.

A MÁV-START Zrt. az összes rendelkezésére álló járművet (nagyságrendileg kétezret) közlekedteti ezen a napon a szerelvényekben, továbbá - az utaztatásban érintett egyéb területeken is - több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül. Ezúton kéri a vasúttársaság az utazók türelmét és megértését a péntekre várható, kiemelkedően magas utasforgalomból adódó kellemetlenségek miatt. A MÁV-START Zrt. javasolja, hogy aki teheti, tervezze a vasúti utazását pénteknél korábbi vagy későbbi időpontra a várható zsúfoltság elkerülése és a komfortosabb utazás érdekében. A menetjegyeket javasolt elővételben vagy az internet segítségével megvásárolni.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?