2 °C Budapest

Brüsszelt is lenyomta Budapest 2012-ben

Pénzcentrum
2012. május 21. 15:35

A Nemzetközi Konferenciák Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) frissen publikált, 2011. évi előzetes statisztikai összefoglalója szerint Budapest 11. helyen végzett a világranglistán, a szervezet kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján - tájékoztat a Magyar Turizmus Zrt.

A magyar főváros ezzel olyan jelentős kongresszusi helyszíneket is maga mögé utasított, mint Prága (14.) vagy Brüsszel (17.). Az ICCA 2011. évi ranglistáján Bécs lett az aranyérmes, a második helyen Párizs, míg a harmadik helyen Barcelona végzett.

Budapesten az elmúlt évben 108, a szervezet kritériumainak megfelelő konferenciát rendeztek - éppen annyit, mint 2008-ban - mellyel hét helyezést tudott előrelépni a világranglistán a 2010. évi eredményéhez képest.

Budapest a korábbi években is sikeresen szerepelt az ICCA ranglistán: 2006-tól 2008-ig a 6., később a 13., majd a 18. helyen szerepelt. Tavaly - az idei évehez hasonlóan - a 11. helyen zárt. 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17