A japánok már nem néznek ferde szemmel hazánkra!

2010. október 29. 18:02

3,6 százalékkal több külföldi vendég látogatott el idén az országba, mint a múlt évben. A külföldi vendégéjszakák száma viszont alig változott. Az Európai Turisztikai Bizottság Kutatói Munkacsoportjának elemzése kimutatta, hogy a világ - így Európa - turizmusa is fellendülőben van a válság után. A talpra állni látszó európai vendéglátóipari szektorban az idén 2,5, 2011-ben pedig 3,7 százalékkal nőhet a nemzetközi vendégérkezések száma - írja az MTI.

Pozitív változások leginkább Nyugat-Európában tapasztalhatók, viszont Kelet-Közép-Európában is érzékelhető némi növekedés a vendégszámban a 2009-ben bekövetkezett nagymértékű csökkenést követően. A válság előtti szintet 2011-re érhetjük el.

Magyarországra 2010 első nyolc hónapjában 3,6 százalékkal több külföldi vendég érkezett, a vendégéjszakák száma azonban 0,1 százalékkal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakához képest. Csökkent a Németországból és Hollandiából érkező turisták mennyisége, ellenben több volt a brit, az olasz, a japán,az  amerikai és orosz látogató.

A szállásadók a megnőtt keresletre magasabb árakkal reagáltak, így a szállodák bevételei általában pozitívan alakultak a tavalyi eredményekhez képest. Az év végéig azonban lassabb mértékű növekedéssel számolnak.


 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24