A japánok már nem néznek ferde szemmel hazánkra!

2010. október 29. 18:02

3,6 százalékkal több külföldi vendég látogatott el idén az országba, mint a múlt évben. A külföldi vendégéjszakák száma viszont alig változott. Az Európai Turisztikai Bizottság Kutatói Munkacsoportjának elemzése kimutatta, hogy a világ - így Európa - turizmusa is fellendülőben van a válság után. A talpra állni látszó európai vendéglátóipari szektorban az idén 2,5, 2011-ben pedig 3,7 százalékkal nőhet a nemzetközi vendégérkezések száma - írja az MTI.

Pozitív változások leginkább Nyugat-Európában tapasztalhatók, viszont Kelet-Közép-Európában is érzékelhető némi növekedés a vendégszámban a 2009-ben bekövetkezett nagymértékű csökkenést követően. A válság előtti szintet 2011-re érhetjük el.

Magyarországra 2010 első nyolc hónapjában 3,6 százalékkal több külföldi vendég érkezett, a vendégéjszakák száma azonban 0,1 százalékkal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakához képest. Csökkent a Németországból és Hollandiából érkező turisták mennyisége, ellenben több volt a brit, az olasz, a japán,az  amerikai és orosz látogató.

A szállásadók a megnőtt keresletre magasabb árakkal reagáltak, így a szállodák bevételei általában pozitívan alakultak a tavalyi eredményekhez képest. Az év végéig azonban lassabb mértékű növekedéssel számolnak.


 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?