-3 °C Budapest

A japánok már nem néznek ferde szemmel hazánkra!

2010. október 29. 18:02

3,6 százalékkal több külföldi vendég látogatott el idén az országba, mint a múlt évben. A külföldi vendégéjszakák száma viszont alig változott. Az Európai Turisztikai Bizottság Kutatói Munkacsoportjának elemzése kimutatta, hogy a világ - így Európa - turizmusa is fellendülőben van a válság után. A talpra állni látszó európai vendéglátóipari szektorban az idén 2,5, 2011-ben pedig 3,7 százalékkal nőhet a nemzetközi vendégérkezések száma - írja az MTI.

Pozitív változások leginkább Nyugat-Európában tapasztalhatók, viszont Kelet-Közép-Európában is érzékelhető némi növekedés a vendégszámban a 2009-ben bekövetkezett nagymértékű csökkenést követően. A válság előtti szintet 2011-re érhetjük el.

Magyarországra 2010 első nyolc hónapjában 3,6 százalékkal több külföldi vendég érkezett, a vendégéjszakák száma azonban 0,1 százalékkal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakához képest. Csökkent a Németországból és Hollandiából érkező turisták mennyisége, ellenben több volt a brit, az olasz, a japán,az  amerikai és orosz látogató.

A szállásadók a megnőtt keresletre magasabb árakkal reagáltak, így a szállodák bevételei általában pozitívan alakultak a tavalyi eredményekhez képest. Az év végéig azonban lassabb mértékű növekedéssel számolnak.


 

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem