24 °C Budapest

Március 15. - Az ünnep számokban

Pénzcentrum
2010. március 16. 09:02

Több mint 25 ezren fordultak meg délelőtt 9 óra és 18 óra között az 1848-as forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából rendezett "Március 15. - Közös Tavaszunk" elnevezésű ünnepi rendezvénysorozaton a fővárosban.

Délelőtt több ezren szavalták együtt Petőfi Sándor Nemzeti dalát a Nemzeti Múzeum előtti szabadtéri ünnepi előadás keretében. Az este 6 órás zárásig pedig több mint 20 ezer ünneplő látogatta meg a Lánchíd pesti hídfőjénél és a Roosevelt téren felállított "Széchenyi korzót". A történelmi játszóház és huszártábor próbatételeit 4 ezernél is több gyerek teljesítette a nap folyamán - közölte a a Kormányszóvivői Iroda.

Mintegy 5 ezer ember volt kíváncsi a Nemzeti Múzeum előtti ünnepi műsorra, amelyen a fellépők - köztük Dobó Kata, Fullajtár Andrea, Nyári Oszkár, Simon Kornél, Stubnya Béla és Egyházi Géza - a résztvevőkkel közösen szavalták el a Nemzeti Dalt. A látványos előadásban 200 táncos, valamint a Nemzeti Lovas Díszegység és hagyományőrző honvédek, huszárok is közreműködtek Nem kevésbé voltak népszerűek a családi programok, a Lánchíd pesti hídfője és a Roosevelt tér Széchenyi István előtt tisztelegve "Széchenyi korzó"-vá alakult, ahol történelmi játszóház és huszártábor várta az ünneplő családokat.

A programra több mint 20 ezren látogattak el, a történelmi játszóház és haditábor próbatételeit pedig 4 ezer gyerek teljesítette. A történelmi játszóház próbatételein többek között a 150 éve elhunyt Széchenyi Istvánra emlékezhettek a résztvevők. A térre látogatók korhű nyomdagép segítségével nyomtathatták ki a Nemzeti dalt és a 12 pontot.

A Roosevelt téren a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség részvételével '48-as huszár és honvéd tábor lovakkal, szekerekkel, ágyúkkal, hadi konyhával, sátrakkal, alkalmi istállókkal várta a több ezer látogatót. A nap folyamán több száz gyerek próbálta ki a lovaglást a huszárok lovain és mintegy 1200 látogató ült fel a lovas fogatokra, melyek a Lánchídon szállították ingyenesen az ünneplőket.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?