24 °C Budapest

Most indulj benzinért, amíg nincsenek sorok!

2009. december 29. 16:02

Jobb, ha most indulsz benzinért! Bár egyes kutakon már kígyóznak a sorok, hogy még utoljára olcsóbban tankolhassanak az autósok az adó- és áremelések előtt, azért a tömeg még nem általános. Estére azonban roham várható.

Laptársunk az Index, mindenkit megelőzött a hírrel, hogy megindult a roham a benzinkutakon az olcsó bezin utolsó cseppjeiért. Holnap a Mol emeli a nagykereskedelmi árait, január elsejétől pedig a jövedéki adóteher emelkedése miatt fog emelkedni az üzemanyagok ára, vagyis egyelőre úgy néz ki, búcsúzhatunk nemcsak a 290 forint körüli, de a 300 forint alatti benzintől is.

Ennek ellenére kedden délután fél négykor még egyáltalán nem volt érezhető a nagy roham a kutakon, legalábbis a Flórián tér környékén egyetlen ismert benzinkúton sem volt tolongás, a forgalom az átlagos rutin szerint csordogált. Ennek ellenére szabadságon lévő, de mégis éberen figyelő munkatársaink Budapest és agglomerációjának területén több benzinkutat is láttak, ahol kígyóztak a sorok.

Sötét fellegek a kutak felett - nem sokáig keződik már kettessel a benzinár


Megnéztük, mi a helyzet a "fapados" benzinkutakkal, ahol elvileg a néhány forinttal olcsóbb üzemanyagnak vonzania kéne az autósokat, mint méznek a darazsakat. Környékünkön erre legalkalmasabb a Zay utcában működő, hangzatos nevű Dallas benzinkút. Bár az itt mindössze "sima" 95-ös és dízel üzemanyagot lehet kapni, a környékbeli áraknál körülbelül 3 forinttal olcsóbb üzemanyagok már komoly "sorokat" generáltak: a két pumpa előtt egyaránt nagyjából 5-6 autó várakozott.

Lehet, hogy csak kiesünk az általános trendből, lehet, hogy tényleg nincs még tömeg, de errefelé még nem érezhető tolongás. Ennek ellenére estére valószínűleg a legtöbb autós értesülni fog az áremelkedésről - többek közt az ilyen cikkeknek köszönhetően -, így várhatóan éjfélig lesznek tumultuózus jelenetek a kutaknál.

 

Tankolj fel hosszútávra

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Igyekeztünk rájönni, megéri-e nagyméretű kannákat, tartályokat vásárolni és azokban tartalékolni otthon a most még olcsón vásárolt üzemanyagot otthon a kert végében. Az egyik kutas tájékoztatása szerint ugyanis ők nagyon szívesen eladnak bármennyi üzemanyagot, ha van megfelelő tárolóeszköze az arra járó autósnak, egyedül a blokkot, vagy áfás számlát érdemes megtartani bizonyítékképpen, hátha egy rosszindulatú szomszéd, vagy egy szemfüles vám- és pénzügyőr rákérdez, miért is tároljuk a NATO stratégiai üzemanyagkészletét a hátsó kertben.

Nos, a Portfolió számításai szerint a benzin esetében akár 20, a dízelnél pedig 13 forintos üzemanyag lehet számítani január elsejéig, vagyis ha ez alatt jönne ki literenként egy tárolótartály ára, már most tiszta nyereséget realizálhatnánk. Nem is szólva a jövőbeni áremelések kibekkeléséről. A benzinkutakon kapható kannák persze kicsik és drágák, tehát szóba sem jöhetnek, jobb a nagyobb áruházakban körülnézni. A Praktiker kínálatában például a legolcsóbb 20 literes műanyag benzineskanna 3290 forintba kerül, ugyanez fémből 5990 forint. A 10 literes műanyag kanna 1790 forintba, az 5 literes 1490 forintba kerül.

A legolcsóbb megoldás persze, ha ebből is használtat veszünk, 200 literes hordót már 2500 forintért is vehetünk aukciós oldalon keresztül, így hosszútávra is nyereséget könyvelhetünk el a mostani üzemanyag vásárláson. Nem is szólva arról, ha januárban újabb üzemanyagár-emelések jönnek.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm