14 °C Budapest

A kínaiak viszik az autót, mint a cukrot

2009. november 9. 15:02

Az idei októberi személygépkocsi eladások közel 76 százalékkal múlták felül a tavalyi statisztikát, melyben leginkább a kínai kormány élénkítő csomagja játszik szerepet.

Októberben összesen mintegy 946 400 személygépkocsit adtak el Kínában, szemben a egy évvel korábbi 538 ezres forgalommal, ugyanakkor némileg elmaradva a szeptemberi 1,02 milliós értékesítési adatoktól.

Elemzők szerint általában az őszi hónapokban fogy a legtöbb autó az ázsiai országban, az idei eladások azonban rácáfolnak erre, mivel egész évben igen erős volt a piac.

A kormány élénkítő csomagjának köszönhetően ugyanis jelentősen megnőtt a fogyasztói bizalom, így az autóipart érintő recesszió Kínát szinte egyáltalán nem érintette.

Az összes gépkocsi forgalom - beleértve a teherautók, buszok eladási statisztikáit is - 72,48 százalékkal haladta meg októberben az előző év hasonló időszakit. A General Motors több mint duplájára növelte eladását októberben, 166 911 gépkocsit adott el, míg a Ford 80 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szakértők szerint azonban jövőre megáll a szárnyalás, amennyiben a kormány nem újítja meg csomagját, amely idén év végén jár le hivatalosan. A kínai iparügyi minisztérium múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy tovább viszik a csomag néhány pontját, így a kisautókra érvényes áfa-kedvezményt, valamint új ösztönzőket vezetnek be a belső fogyasztás élénkítésére.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17