A kínaiak viszik az autót, mint a cukrot

2009. november 9. 15:02

Az idei októberi személygépkocsi eladások közel 76 százalékkal múlták felül a tavalyi statisztikát, melyben leginkább a kínai kormány élénkítő csomagja játszik szerepet.

Októberben összesen mintegy 946 400 személygépkocsit adtak el Kínában, szemben a egy évvel korábbi 538 ezres forgalommal, ugyanakkor némileg elmaradva a szeptemberi 1,02 milliós értékesítési adatoktól.

Elemzők szerint általában az őszi hónapokban fogy a legtöbb autó az ázsiai országban, az idei eladások azonban rácáfolnak erre, mivel egész évben igen erős volt a piac.

A kormány élénkítő csomagjának köszönhetően ugyanis jelentősen megnőtt a fogyasztói bizalom, így az autóipart érintő recesszió Kínát szinte egyáltalán nem érintette.

Az összes gépkocsi forgalom - beleértve a teherautók, buszok eladási statisztikáit is - 72,48 százalékkal haladta meg októberben az előző év hasonló időszakit. A General Motors több mint duplájára növelte eladását októberben, 166 911 gépkocsit adott el, míg a Ford 80 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szakértők szerint azonban jövőre megáll a szárnyalás, amennyiben a kormány nem újítja meg csomagját, amely idén év végén jár le hivatalosan. A kínai iparügyi minisztérium múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy tovább viszik a csomag néhány pontját, így a kisautókra érvényes áfa-kedvezményt, valamint új ösztönzőket vezetnek be a belső fogyasztás élénkítésére.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm