16 °C Budapest

A kínaiak viszik az autót, mint a cukrot

2009. november 9. 15:02

Az idei októberi személygépkocsi eladások közel 76 százalékkal múlták felül a tavalyi statisztikát, melyben leginkább a kínai kormány élénkítő csomagja játszik szerepet.

Októberben összesen mintegy 946 400 személygépkocsit adtak el Kínában, szemben a egy évvel korábbi 538 ezres forgalommal, ugyanakkor némileg elmaradva a szeptemberi 1,02 milliós értékesítési adatoktól.

Elemzők szerint általában az őszi hónapokban fogy a legtöbb autó az ázsiai országban, az idei eladások azonban rácáfolnak erre, mivel egész évben igen erős volt a piac.

A kormány élénkítő csomagjának köszönhetően ugyanis jelentősen megnőtt a fogyasztói bizalom, így az autóipart érintő recesszió Kínát szinte egyáltalán nem érintette.

Az összes gépkocsi forgalom - beleértve a teherautók, buszok eladási statisztikáit is - 72,48 százalékkal haladta meg októberben az előző év hasonló időszakit. A General Motors több mint duplájára növelte eladását októberben, 166 911 gépkocsit adott el, míg a Ford 80 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szakértők szerint azonban jövőre megáll a szárnyalás, amennyiben a kormány nem újítja meg csomagját, amely idén év végén jár le hivatalosan. A kínai iparügyi minisztérium múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy tovább viszik a csomag néhány pontját, így a kisautókra érvényes áfa-kedvezményt, valamint új ösztönzőket vezetnek be a belső fogyasztás élénkítésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?