A kínaiak viszik az autót, mint a cukrot

2009. november 9. 15:02

Az idei októberi személygépkocsi eladások közel 76 százalékkal múlták felül a tavalyi statisztikát, melyben leginkább a kínai kormány élénkítő csomagja játszik szerepet.

Októberben összesen mintegy 946 400 személygépkocsit adtak el Kínában, szemben a egy évvel korábbi 538 ezres forgalommal, ugyanakkor némileg elmaradva a szeptemberi 1,02 milliós értékesítési adatoktól.

Elemzők szerint általában az őszi hónapokban fogy a legtöbb autó az ázsiai országban, az idei eladások azonban rácáfolnak erre, mivel egész évben igen erős volt a piac.

A kormány élénkítő csomagjának köszönhetően ugyanis jelentősen megnőtt a fogyasztói bizalom, így az autóipart érintő recesszió Kínát szinte egyáltalán nem érintette.

Az összes gépkocsi forgalom - beleértve a teherautók, buszok eladási statisztikáit is - 72,48 százalékkal haladta meg októberben az előző év hasonló időszakit. A General Motors több mint duplájára növelte eladását októberben, 166 911 gépkocsit adott el, míg a Ford 80 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szakértők szerint azonban jövőre megáll a szárnyalás, amennyiben a kormány nem újítja meg csomagját, amely idén év végén jár le hivatalosan. A kínai iparügyi minisztérium múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy tovább viszik a csomag néhány pontját, így a kisautókra érvényes áfa-kedvezményt, valamint új ösztönzőket vezetnek be a belső fogyasztás élénkítésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20