"Becsempészte" magát a Centrum Parkoló a Terézvárosba?

2009. október 15. 08:47

Verók István (MSZP) terézvárosi polgármester állítólag nem azt a szerződést írta alá Fürst Györggyel, a Centrum Parkoló Kft. vezetőjével, mint amire a képviselőtestület felhatalmazást adott. Az ügyben büntetőfeljelentés is született.

Ismeretlen tettes ellen közokirat-hamisítás elkövetésének gyanúja miatt fordult a BRFK-hoz Wertán Zsolt (KDNP) VI. kerületi képviselő. Wertán szerint Verók István és Sajtos Csilla jegyző törvénysértő módon nem azt a szerződést írta alá a Centrum Parkoló Kft.-t képviselő Fürsttel, amelyre a képviselő-testület felhatalmazást adott - írta a Magyar Hírlap.

A parkolás üzemeltetésére kiírt régi szerződés a Terézvárosban szeptember 24-én járt le, de hogy ne alakuljon ki patthelyzet, Terézváros és a Centrum között ideiglenesnek mondott szerződés jött létre. A testületi ülésen - Wertán Zsolt javaslatát elfogadva - a megállapodás tervezetéből törölték, hogy a Centrummal a közbeszerzési eljárás eredményes befejezéséig szerződnek. A polgármester és a jegyző ezt figyelmen kívül hagyva mégis úgy kötötte meg a szerződést, hogy az a "közbeszerzési eljárásban történő tényleges szerződéskötésig" érvényes. Wertán szerint így a VI. kerület számára rendkívül előnytelen szerződés hosszú időre bebetonozhatja a Centrum Parkolót, hiszen különféle jogi csűrés-csavarással akár évekig is elhúzható a közbeszerzési eljárás.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm