7 °C Budapest

"Becsempészte" magát a Centrum Parkoló a Terézvárosba?

2009. október 15. 08:47

Verók István (MSZP) terézvárosi polgármester állítólag nem azt a szerződést írta alá Fürst Györggyel, a Centrum Parkoló Kft. vezetőjével, mint amire a képviselőtestület felhatalmazást adott. Az ügyben büntetőfeljelentés is született.

Ismeretlen tettes ellen közokirat-hamisítás elkövetésének gyanúja miatt fordult a BRFK-hoz Wertán Zsolt (KDNP) VI. kerületi képviselő. Wertán szerint Verók István és Sajtos Csilla jegyző törvénysértő módon nem azt a szerződést írta alá a Centrum Parkoló Kft.-t képviselő Fürsttel, amelyre a képviselő-testület felhatalmazást adott - írta a Magyar Hírlap.

A parkolás üzemeltetésére kiírt régi szerződés a Terézvárosban szeptember 24-én járt le, de hogy ne alakuljon ki patthelyzet, Terézváros és a Centrum között ideiglenesnek mondott szerződés jött létre. A testületi ülésen - Wertán Zsolt javaslatát elfogadva - a megállapodás tervezetéből törölték, hogy a Centrummal a közbeszerzési eljárás eredményes befejezéséig szerződnek. A polgármester és a jegyző ezt figyelmen kívül hagyva mégis úgy kötötte meg a szerződést, hogy az a "közbeszerzési eljárásban történő tényleges szerződéskötésig" érvényes. Wertán szerint így a VI. kerület számára rendkívül előnytelen szerződés hosszú időre bebetonozhatja a Centrum Parkolót, hiszen különféle jogi csűrés-csavarással akár évekig is elhúzható a közbeszerzési eljárás.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30