27 °C Budapest

Milyen színű kocsikra bukunk válság idején?

Pénzcentrum
2008. december 10. 14:00

A tengerentúli autóipari festékbeszállítók éves statisztikáinak összesítését követően kiderült, hogy idén mely színek uralkodtak az autópiacon. A csata a fehér, a fekete és az ezüst rendkívül szoros küzdelmét hozta, melyből végül a fehér került ki győztesen.

Az összesítés során az alapszínekkel egy kalap alá vették azok különböző árnyalatait is, így a fehér győzelméhez nagyban hozzájárult a luxus-kategóriában kedvelt gyöngy-ház fehér, de az ezüst is számos árnyalatban kapható. A fehér szín 20 %-os végeredményt ért el, mögötte holtversenyben 17-17 %-ot ért el a két nagy vetélytárs.

Egy alig két hónappal ezelőtt végzett másik felmérés során az ezüst 20 %-ot, a fehér 18 %-ot, míg a fekete 17 %-ot ért el. A szakértők szerint a piac tényleges állapotáról a két felmérés átlaga adhat valós képet. A fekete, a fehér és az ezüst egyaránt magas és közel azonos mértékű népszerűségnek örvend.

A három legnépszerűbb szín után következnek csak a valóban színes autók, a vevők számára igazán széles palettát kínálnak. A legnépszerűbbek a kék, a piros, a zöld és a barna, bár a vásárlók igyekeznek úgy színt választani, hogy az inkább vonzó legyen, mintsem kihívó. A piacon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az eltérő tónusú új árnyalatok.

A felmérések szerint a világ más tájain is a fent nevezett három szín viszi a pálmát. Ázsiában különösen kedvelik az ezüstszínű autókat, Kínában minden harmadik, Dél-Koreában minden második vásárló ezüstre fújt új autót választ. Indiában két szín uralja a piac több mint felét, az új kocsik 28 %-a fehér, 27 %-a ezüstszínű.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm