23 °C Budapest

Címke: rendőrtiszti főiskola (10 cikk)

Pénzcentrum/Index.hu | 2018. július 25. 10:01

Évi 520 ezer forinttól eshetnek el a rendőrök

Széteshet a rendőrség, ha elfogadják az új szabályozást, miszerint 2019. január elsején megszűnik a túlórák kifizetésének lehetősége, vagyis onnantól kezdve a túlórákat csak csúsztatással, azaz szabadnappal lehet ellentételezni.

MTI | 2012. május 10. 17:26

Tízmilliárdos beruházás Budapesten: megújul a VIII. kerület egy része

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új épületegyüttesének átépítéséről a napokban döntött a kormány, a beruházás első ütemében 4,7 milliárd forintot fordít az Orczy-kertben lévő Ludovika campus átépítéséhez, a teljes beruházás a tervek szerint 24,5 milliárd forintba kerül majd - közölte Fürjes Balázs nagyberuházási kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

Pénzcentrum | 2011. február 3. 12:32

Új egyetemen képzik a magyar közszolgákat

Jövő januártól új név alatt futó intézményben képzik a közszolgákat, rendőröket és katonákat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával összehangoltabb és tervezettebb utánpótlásképzést remél a kormány a közszolgálaton belül.

Pénzcentrum | 2008. november 11. 05:40

Célkeresztben a lízingcsalók: a vadászat elkezdődött!

A finanszírozási csalások elkövetési módjai egyre kifinomultabbá váltak, a finanszírozók csak összefogással és a Rendőrséggel való együttműködéssel képesek csökkenteni az ebből eredő károkat. A csalók hitel- vagy lízing igénybevételével autókat vásárolnak, de a törlesztés helyett inkább értékesítik a járműveket, milliárdokkal rövidítve meg ezáltal a finanszírozókat.

Pénzcentrum | 2008. november 10. 14:19

Közös fellépés a lízingcsalások ellen

Az éves szinten körülbelül 14 milliárd forintos kárt okozó autófinanszírozási csalások visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Lízingszövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 14. 08:53

Vége a támogatott lakáshitel-korszaknak? - Újabb lefaragási lehetőségek kerültek napvilágra

Miután augusztus közepén már kiszivárgott az államreform-bizottság néhány, az állami kiadások jelentős lefaragását célzó ötlete, most néhány közülük más forrásból ismét napvilágra került és néhány kisebb horderejű is felmerült. Az Index értesülései alapján úgy tűnik, hogy a testületet komolyan foglalkoztatja a lakáshitelek állami kamattámogatásának jelentős lefaragása, azonban az egy hónappal ezelőttivel ellentétben most a közalkalmazotti létszám lefaragásának ötlete nem került napvilágra, ahogy a kis önkormányzatok hivatalainak megszüntetése sem. A honvédségnél és a munkahelyi sport terén viszont érdemi változások körvonalazódnak.</b> <br><sponsored> <br>A Draskovics Tibor által vezetett államreform-bizottság állami kiadások lefaragása felé mutató javaslatcsomagja azt követően született, hogy a testület nyár közepére készült el az állami feladatok számba vételével. Az Index beszámolója szerint a testület több tucatnyi javaslatot tett a kormánynak arról, milyen állami feladatokat kel...

Pénzcentrum | 2006. november 16. 11:00

Az egyetemek a nyerők

Nem a munkaerőpiacon legkeresettebb diplomát adó intézmények vezetik a most megjelent, a HVG és az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) által összeállított közös felsőoktatási rangsorát, a legjobb helyek a neves egyetemek.

Pénzcentrum | 2006. június 15. 16:30

Oktatási reform: eladó épületek, milliós rektori bérek!

Központi "védelmi universitast" hoznának létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola egyesítéséből. Ehhez - egy nem hivatalos kormányzati koncepció szerint - eladják a Zrínyi Üllői úti ingatlajainak egy részét és a rendőrtiszti központi épületét. Hiller István pedig aláírta azt a - még Magyar Bálint által tett - javaslatot, mely szerint jelentősen emelni kell a rektorok fizetését.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm