8 °C Budapest

Milyen autót vesznek a magyarországi gazdagok válság idején? Megkaptuk a választ!

Pénzcentrum
2008. november 3. 08:45

A legtöbb luxusautómárkát hazánkban is beszerezhetik az igazán vastag pénztárcával rendelkezők, külföldre sem kell tehát utazni a nagybevásárláshoz, a hivatalos importőri képviseletek ugyanis rendelkezésre állnak. A Napi Gazdaság körképe szerint a képviseleteknek bőven van is dolguk, mivel a top-autók válság idején is kelendőnek bizonyulnak.

Ferrariból már év közben eladták az éves kvótát, mely 23 autót jelent. Az autók nagyobb részét a V8-as motorral szerelt F430 tette ki, mely adók nélkül 144 500 euróba kerül, egy Scagliettiért pedig 227 400 eurót kell fizetni.

Az importőr cég képviselője szerint nem lesz gond a még be sem mutatott F430 Challenge Spider értékesítésével sem, melyből csupán két darabot kap hazánk. Ha valaki most rendel Ferrarit, akkor legkorábban jövő tavasszal ülhet az autójába, az olyan népszerű modellekre, mint a California azonban legalább 1 évet kell várni.

A Maserati idén 15-16 darabos eladással számol, esetükben a forgalom 80%-át a Gran Tourismo teszi ki.

A lap által megkérdezett forgalmazó szerint Lamborghiniből évente egyet adnak át, míg Bentley-ből idén kettőt értékesítettek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm