17 °C Budapest

MÁV: ez már a miniszternél is kiverte a biztosítékot!

Pénzcentrum
2008. szeptember 17. 09:15

Sokallja a közlekedési miniszter azt az összeget, amihez a 2009-es évben a személyszállító vonatokat közlekedtető MÁV Start Zrt. jutna a költségvetésből - írja a Magyar Hírlap.

A cég 173 milliárd forint állami árkiegészítést használhatna fel jövőre, mely kerek 60 milliárddal több, mint amennyihez az idén jutnak a működtetés fenntartásához.

Szabó Pál miniszter szerint az összeg túl magas, miközben a hatékonyságon bőven lenne mit javítani. A személyszállító vonatok közlekedtetését két véglet jellemzi: vagy fel sem lehet férni a szerelvényekre, vagy pedig az ürességtől kongnak a vonatok.

A MÁV Start Zrt. vezérigazgatója elismerte, hogy a személyszállító vonatok kihasználtságán lenne mit javítani, így a jövő évi menetrendben változások lesznek e téren. 2009-ben is ugyanannyi szerelvény közlekedtetését tervezik, mint az idén, bizonyos vonalakon azonban - elsősorban a napközbeni - járatok számát csökkentik, és a mellékvonalakon is kevesebb szerelvény jár majd a mostaninál.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 24. 19:34
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem