12 °C Budapest

18 liter 100-on: benzinfaló luxusautók, amiket érdemes elkerülni...

Pénzcentrum
2008. március 3. 11:00

Autóvásárlásnál általában az egyik fő szempont az, hogy ne fogyasszon sokat az adott modell. A luxusautók esetében viszont, ha már valaki megfizeti a több 10 milliós árat, annak nem biztos, hogy problémát jelent a hatalmas benzinköltség. Bár az üzemanyagárak hihetetlen emelkedésével nagyobb terhet ró még azok pénztárcájára is egy sokat fogyasztó autó, akik korábban nem problémáztak ilyen plusz kiadásokon, nem is beszélve az egyre bővülő korlátozásokról, és a belvárosokba történő behajtási díjakról, amelyek a környezetszennyezés mértékével arányosan nőnek...

A német autók legendásak a masszív felépítésükről és erős motorjukról, amelyek lehetővé teszik az átlagnál gyorsabb sebességen való kényelmes utazást. Amint a Forbes által összeállított lista is mutatja, bizonyos luxusautók viszont nem csak ezen a téren tarolnak, a benzinfogyasztásban is utolérhetetlenek. A teljes lista egy kivétellel, csak Audi, Mercedes-Benz, és BMW modelleket foglal magába, és mindenhol a legutolsó két piacira dobott típus vezet.

A német autók azért is dominálnak a rangsorolásban, mert a fent említett gyárak dobják piacra a leggyorsabb és legerősebb autókat a világon, ami az üzemanyag-hatékonyságot jelentősen lerontja. A súly és a motor a két fő tényező, ami az üzemanyag-fogyasztást nagyban befolyásolja, így ezen a téren kell fejleszteniük a gyáraknak ahhoz, hogy a politikai nyomásnak megfeleljenek...


A listán szereplő autókból a gyártók viszont nem adtak el túl sokat, az Audi évente közel 6 ezer S modellt adott el, ami a teljes eladások mindössze 10 százalékát adja. A Mercedes nagy teljesítményű AMG autóiból pedig nagyjából 10 ezer fogy évente.

A gyárak eddig nem igazán feletek meg az üzemanyag-gazdaságosság feltételeinek, viszont az egyre növekvő nyomás hatására kénytelenek lesznek ezen változtatni. A legfőbb cél az lesz, hogy könnyebbé tegyék ezeket a modelleket, így a motor teljesítményének növelése nélkül lehet majd elérni hatékonyabb üzemanyag-felhasználást, ami egyben azt is jelenti, hogy a maximálisan elérhető sebesség is emelkedni fog.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyre fokozódó benzinárak és a politikai nyomás a környezetszennyezés visszaszorítására nem ad más választási lehetőséget az autógyáraknak, mint az üzemanyag-felhasználás hatékonyabbá tétele, illetve a hibrid modellek folyamatos fejlesztése. Ráadásul ha az egyre szigorodó feltételeket nem teljesítik a környezetszennyezés terén, komoly büntetésekkel nézhetnek szembe...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem