4 °C Budapest

Közúti ellenőrzések: még mindig jobban szerepelnek a külföldiek...

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:45

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szeptember 11-13-án tartott ellenőrzései során sokan akadtak fent, és úgy tűnik a külföldiek jobban is szerepeltek a magyar autósoknál - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Összesen 4 358 autót ellenőriztek, aminek 71 százaléka volt belföldi, és a vizsgált járművek jó része szállítmányozó volt. A tachográfos vizsgálatoknál a belföldi autósok 6 százaléka volt szabálytalan, a veszélyes árukat szállító járművek között is jobb eredményeket értek el külföldiek, ugyanis kevesen feletek meg minden előírásnak.

Műszaki, közlekedésbiztonsági szempontból a magyar személyautósok 12 százalékánál, az áruszállítók 9 százalékánál állapítottak meg szabálytalanságot. A külföldieknél ez az arány 5 és 3 százalék volt.

A környezetvédelmi vizsgálat során a belföldi személyszállítók 2,7, az áruszállítók 2,6 százaléka nem felet meg az előírásoknak. A külföldi személyautóknál nem volt szabálytalanság, az áruszállítók esetén pedig 4 százalékban találtak problémát az ellenőrök.

Kilencven esetben vetettek ki közigazgatási bírságot, egy határon való átlépést tagadtak meg, 138 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 176-szor pedig a szabálytalanság megszüntetésére kötelezték az autósokat. Emellett szükség volt pihenőidő kikényszerítésére, illetve a túlsúly miatti átrakodásra is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?