5 °C Budapest

Közúti ellenőrzések: még mindig jobban szerepelnek a külföldiek...

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:45

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szeptember 11-13-án tartott ellenőrzései során sokan akadtak fent, és úgy tűnik a külföldiek jobban is szerepeltek a magyar autósoknál - írja a Világgazdaság.

Összesen 4 358 autót ellenőriztek, aminek 71 százaléka volt belföldi, és a vizsgált járművek jó része szállítmányozó volt. A tachográfos vizsgálatoknál a belföldi autósok 6 százaléka volt szabálytalan, a veszélyes árukat szállító járművek között is jobb eredményeket értek el külföldiek, ugyanis kevesen feletek meg minden előírásnak.

Műszaki, közlekedésbiztonsági szempontból a magyar személyautósok 12 százalékánál, az áruszállítók 9 százalékánál állapítottak meg szabálytalanságot. A külföldieknél ez az arány 5 és 3 százalék volt.

A környezetvédelmi vizsgálat során a belföldi személyszállítók 2,7, az áruszállítók 2,6 százaléka nem felet meg az előírásoknak. A külföldi személyautóknál nem volt szabálytalanság, az áruszállítók esetén pedig 4 százalékban találtak problémát az ellenőrök.

Kilencven esetben vetettek ki közigazgatási bírságot, egy határon való átlépést tagadtak meg, 138 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 176-szor pedig a szabálytalanság megszüntetésére kötelezték az autósokat. Emellett szükség volt pihenőidő kikényszerítésére, illetve a túlsúly miatti átrakodásra is.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?