7 °C Budapest

Autósok türelem! - Elkezdődött...

Pénzcentrum
2006. június 27. 14:01

Az Állami Autópálya Kezelő zrt. nyolcéves felújítási programjának keretében folytatódik az M3-as autópálya burkolatcseréje és az M1-es autópálya Rába-hídjának rekonstrukciója.


Még június 16-án a haladó- és a leállósáv lezárásával vette kezdetét az M1-es autópálya részét képező Rába-híd bal oldalának felújítása. A jobb pályarész 2002-es rekonstrukciójához hasonlóan a beruházás célja ezúttal is a szigetelés, a dilatációs szerkezet, illetve a burkolat cseréje. A munkálatok ideje alatt egészen az augusztus 1-jén esedékes átadásig az autósok - a forgalom lehető legkisebb zavarása érdekében sávos - forgalomkorlátozásra számíthatnak, majd július utolsó harmadában, a dilatációs szerkezet cseréjének idejére egy héten keresztül a bal pálya forgalmát teljes egészében átterelik a jobb oldalra. A beruházás kivitelezője a Strabag Zrt., nettó összértéke pedig 224 millió forint.

Idén tovább folytatódik az M3-as autópálya burkolatcseréje, mely az ÁAK zrt. nyolcéves felújítási programjának idei legjelentősebb felvonása. A beruházássorán a Gyöngyös és Füzesabony közötti szakasz mintegy 46 kilométernyi burkolatfelületét újítják fel a kivitelezők. Az első ütem végrehajtására kiírt közbeszerzési pályázatot a Viadom Zrt. nyerte. A munkálatok június 19-én, a félpályás forgalomterelés kiépítésével kezdődtek meg az M3-as autópálya Budapest felé vezető bal oldalának 113-99. km-szelvénye közé eső részén. A bal pálya burkolatfelújítása a tervek szerint augusztus 1-jéig tart. Tekintettel a Forma 1-es Magyar Nagydíj ideje alatt várható jelentős forgalomnövekedésre, augusztus 1. és 9. között nem lesznek felújítási munkálatok a hazai autópálya-hálózaton. Az M3-as autópálya jobb pályájának burkolatcseréje ez okból augusztus 9-én kezdődik, és a tervek szerint egészen október 16-ig tart.

Az ÁAK zrt. kéri az autósokat, hogy az érintett szakaszon a saját maguk és a felújításon dolgozók testi épségének megóvása érdekében rendkívüli körültekintéssel és a sebességkorlátozások betartásával vezessenek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem