6 °C Budapest

Autósok türelem! - Elkezdődött...

Pénzcentrum
2006. június 27. 14:01

Az Állami Autópálya Kezelő zrt. nyolcéves felújítási programjának keretében folytatódik az M3-as autópálya burkolatcseréje és az M1-es autópálya Rába-hídjának rekonstrukciója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Még június 16-án a haladó- és a leállósáv lezárásával vette kezdetét az M1-es autópálya részét képező Rába-híd bal oldalának felújítása. A jobb pályarész 2002-es rekonstrukciójához hasonlóan a beruházás célja ezúttal is a szigetelés, a dilatációs szerkezet, illetve a burkolat cseréje. A munkálatok ideje alatt egészen az augusztus 1-jén esedékes átadásig az autósok - a forgalom lehető legkisebb zavarása érdekében sávos - forgalomkorlátozásra számíthatnak, majd július utolsó harmadában, a dilatációs szerkezet cseréjének idejére egy héten keresztül a bal pálya forgalmát teljes egészében átterelik a jobb oldalra. A beruházás kivitelezője a Strabag Zrt., nettó összértéke pedig 224 millió forint.

Idén tovább folytatódik az M3-as autópálya burkolatcseréje, mely az ÁAK zrt. nyolcéves felújítási programjának idei legjelentősebb felvonása. A beruházássorán a Gyöngyös és Füzesabony közötti szakasz mintegy 46 kilométernyi burkolatfelületét újítják fel a kivitelezők. Az első ütem végrehajtására kiírt közbeszerzési pályázatot a Viadom Zrt. nyerte. A munkálatok június 19-én, a félpályás forgalomterelés kiépítésével kezdődtek meg az M3-as autópálya Budapest felé vezető bal oldalának 113-99. km-szelvénye közé eső részén. A bal pálya burkolatfelújítása a tervek szerint augusztus 1-jéig tart. Tekintettel a Forma 1-es Magyar Nagydíj ideje alatt várható jelentős forgalomnövekedésre, augusztus 1. és 9. között nem lesznek felújítási munkálatok a hazai autópálya-hálózaton. Az M3-as autópálya jobb pályájának burkolatcseréje ez okból augusztus 9-én kezdődik, és a tervek szerint egészen október 16-ig tart.

Az ÁAK zrt. kéri az autósokat, hogy az érintett szakaszon a saját maguk és a felújításon dolgozók testi épségének megóvása érdekében rendkívüli körültekintéssel és a sebességkorlátozások betartásával vezessenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?