Elmarasztalták az egyik legnagyobb magyart

Pénzcentrum
2006. április 10. 08:17

Elmarasztalta a munkaügyi szabályok megsértéséért a Suzuki Rt.-t a Tatabányai Munkaügyi Bíróság. Az autógyártót a Liga Vas és Fémipari szövetség beadványa miatt idézték bíróság elé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Elmarasztalta a munkaügyi szabályok megsértéséért a Suzuki Rt.-t a Tatabányai Munkaügyi Bíróság. Az autógyártót a Liga Vas és Fémipari szövetség beadványa miatt idézték bíróság elé - írja a Népszabadság.
Mostani ítéletében a bíróság arra kötelezte a Suzukit, hogy biztosítson termet a szakszervezeti tevékenységhez, és engedje be az üzem területére a szakszervezet szakértőit.
A március végén tartott peren kívüli meghallgatás előtt a Liga elnöke - aki személyesen látta el a szervezet képviseletét - elmondta: a Liga azért fordult a munkaügyi bírósághoz, mert a Suzuki nem biztosított helyet a szakszervezet működéséhez, és megtagadta az érdekében eljáró szakértők belépését az üzem területére. "A Suzuki magatartása miatt kellett a Liga tagszervezetének a gyár előtt egy bérelt buszban megalakulnia" - emlékeztetett a kifogás benyújtásának előzményeire Gaskó István. A kifogás másik eleme az volt, hogy a gyár területére nem engedték be a szakszervezet érdekében eljáró, a gyárral munkaviszonyban nem lévő szakértőket.

A gyár vezetősége azonban csak alkalmatlan időpontban, reggel 6 és 7, illetve délután 18 és 19 óra között biztosított volna termet. A Suzuki képviselője a tárgyaláson azzal védekezett: a jogszabályok értelmében érdekképviseleti tevékenységet csak munkaidőn kívül folytathat a szakszervezet, és munkaidőn kívül a gyárban nem létezik olyan helyiség, ahol erre lehetőség van, illetve a megjelölt időponton kívül minden termet kihasználnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG