32 °C Budapest

Lassuló termelékenységnövekedés, dráguló munkaerő

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 17:00

Lassult a termelékenység javulása az USA-ban a második negyedévben. A fajlagos munkaköltségek ezzel párhuzamosan emelkedtek. A termelékenység a hivatalos adatok szerint 1.8%-kal javult a második negyedévben, ami 0.4%ponttal alacsonyabb az egy hónappal korábbi előzetes adatnál. Az első negyedévben a javulás 3.2%-os volt. A fajlagos munkaköltségek 2.5%-kal nőttek, az egy évvel korábbi szintet

Lassult a termelékenység javulása az USA-ban a második negyedévben. A fajlagos munkaköltségek ezzel párhuzamosan emelkedtek. A termelékenység a hivatalos adatok szerint 1.8%-kal javult a második negyedévben, ami 0.4%ponttal alacsonyabb az egy hónappal korábbi előzetes adatnál. Az első negyedévben a javulás 3.2%-os volt.

A fajlagos munkaköltségek 2.5%-kal nőttek, az egy évvel korábbi szintet pedig 4.2%-kal haladták meg. Ez igen jelentős növekedésnek számít.

A teremelékenység javulásának lassulása a munkaköltségek jelentősebb emelkedésével az inflációs félelmeket táplálhatják. Ennek ellenére a mai adatok az amerikai gazdaságról alkotott makroképet feltehetően nem változtatják meg érdemben.

A FED Nyíltpiaci Bizottsága szeptember 20-án ülésezik. Egyelőre elemzői körökban is nagy a vita, hogy a testület folytatja-e a mérsékelt kamatemelést. A Bizottság feltehetően foglalkozik majd a Katrina hurrikán hatásaival, az energiapiac hosszabb távú kilátásaival.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?