23 °C Budapest
Wanted hackers coding virus ransomware using laptops and computers. Cyber attack, system breaking and malware concept.

Újfajta lehúzós módszer terjed Magyarországon: milliókat húztak le egy idős nőtől, érdemes vigyázni

2024. április 16. 15:44

A nyomozók információs rendszer felhasználásával elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt indítottak eljárást egy csornai eset kapcsán. 7,5 millió forinttal károsítottak meg egy gyanútlan nőt.

Egy csornai asszonyt hívott fel április 10-én egy ismeretlen nő, és arról tájékoztatta, hogy egy nyereményjátékon kisorsolták a nevét. A telefonáló közölte, ahhoz, hogy jutalmát átvehesse, egy Rescue nevű alkalmazást kell letöltenie a számítógépére, majd belépni a netbankjába. Ennek a későbbi sértett eleget is tett, majd az ismeretlentől kapott kódokat megadva a csalók mintegy 7 540 000 forintot emeltek le a bankszámlájáról - írja a police.hu.

A nyomozók információs rendszer felhasználásával elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt indítottak eljárást.

Azért, hogy ne legyél adathalászok áldozata, fogadd meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Ha nem veszel részt nyereményjátékban, akkor nem is nyerhetsz. Amennyiben ilyen sms-t, e-mailt vagy telefonhívást kaszp, gyanakodj, hogy ez átverés lehet!
  • Amennyiben valóban nyertél egy sorsoláson, soha nem kérik el bankszámládnak, valamint -kártyádnak az adatait, illetve a CVC- és a PIN-kódodat sem!
  • Ne feledd, hogy a nyeremény átadása érdekében csak a nevére, illetve a közvetlen elérhetőségeire (telefon, e-mail) van szükség!
  • Ha úgy látod, minden óvintézkedése ellenére becsaptak, megkárosítottak, azonnal tegyél feljelentést bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívó számon!
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm