35 °C Budapest
5G Cell Tower, Cellular communications tower for mobile phone and video data transmission.

Nagy lekapcsolás lesz a magyar szolgáltatónál: ezek a telefonok nem sokat fognak érni ezután

2022. április 14. 10:45

Idén két nagy hazai telefonszolgáltató, a Telekom és a Yettel is lekapcsolja a ma már elavultnak számító +3G-s hálózatot. A Telekom már be is jelentette a dátumot, hogy ezt mikor fogja megtenni – írja a HWSW informatikai portál.

A Magyar Telekom már tavaly bejelentette, hogy lekapcsolja a harmadik generációs mobilhálózatát, azonban ekkor még nem közölték ennek a pontos dátumot. Egy friss tájékoztatóból viszont az derül ki, hogy június 30-ával ér véget a szolgáltató 3G-s hálózatának elérhetősége, a hivatalos honlapon pedig az is fenn van, hogy mely településeken történik meg korábban a hálózat lekapcsolása, már májusban és júniusban. A lekapcsolás után az okostelefonok nem lesznek használhatók 3G-s módban, valamint a régebbi, csak 3G-s hálózatra csatlakozó telefonokat pedig le kell cserélni, mert nem fognak működni.

A Telekom elsőként a nyaralóhelyeken vezeti ki a 3G-t, hogy ott a nyári szezonra már a megerősített és gyorsabb 4G legyen elérhető. A szolgáltató elmondása szerint a 3G technológia megszüntetése a korlátozott frekvenciakészlet jobb kihasználását fogja eredményezni, mert a felszabaduló sávokat 4- és 5G-re lehet majd használni. Emellett energiatakarékos és környezetvédelmi szempontból is pozitív hatása lesz a 3G megszűnésének. Az itthoni szolgáltatók közül a Yettel júniusban kezdi meg a lekapcsolást, a Vodafone pedig a piac és a felhasználók igényei szerint fogja időzíteni a kivezetését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?