16 °C Budapest
Wallet, Failure, Finance and Economy, Home Finances, Sadness

Özvegyi járulékot kap Csollány Szilveszter neje: nincs folyamatban ellenük végrehajtás

2023. január 10. 17:01

A napokban röppent fel a hír, miszerint Csollány Szilveszter családja hatalmas bajban van, miután végrehajtás indult ellenük. Azonban ezt most a Magyar Olimpiai Bizottság és a család közös közleményben cáfolta.

Hétfőn kapott szárnyra az a hír, miszerint Csollány Szilveszter családja hatalmas bajban van, ami olyannyira eszkalálódott az utóbbi időkben, hogy az olimpiai bajnok özvegye kénytelen volt segítséget kérni a Magyar Torna Szövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is. Ennek oka a hírek szerint az volt, hogy nem tudták tovább fizetni a közös, soproni házuk tetemes lakáshitelét.

Ekkor a tornaszövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy nem tudnak segíteni a sportoló családjának, azonban ma a MOB és a család közös nyilatkozatot adott ki:

A Magyar Olimpiai Bizottság mindig is gondoskodott bajnokairól és érmeseiről, így természetesen nem feledkezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Csollány Szilveszterről sem. A MOB minden tőle telhető jogi és egyéb segítséget megad tornász olimpiai bajnokunk családjának is. A jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott

– olvasható a közleményben.

A Blikk információi szerint Csollány Szilveszter és felesége 189394 svájci frankos banki hitelt vettek fel otthonukra, ami a mai áron körülbelül 76 millió forint tartozást jelent a járadékok nélkül. Az özvegy ugyanakkor jogosult az olimpiai arany és bronzérem után járó életjáradékra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csollány Judit – a sportoló halála óta – havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult. Ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni. Csollány Judit ezt követően is jogosult lesz özvegyi járadékra, amely összegének megállapítására a fenti dátumot követően fog sor kerülni

– mondta el a Honvédelmi Minisztérium a Blikk megkeresésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm