18 °C Budapest
An attractive female standing in a clothes store with rails of clothing hanging around her. The woman is holding a clothes hanger with an orange garment on.

Sok nő nem is sejti, mennyit spórolhat, ha stílustanácsadóhoz fordul

2022. július 16. 15:06

Csak elsőre tűnik sok pénznek, ha stílustanácsadóhoz fordulunk ruhatárunk rendbe rakásához, felfrissítéséhez. A stílustanácsadás ára ugyanis elenyésző a feleslegesen, koncepció nélküli vásárlások során kidobott pénzhez képest.

Amikor végre elszánjuk magunkat, hogy szakember segítségét kérjük, stílusunk, ruhatárunk felfrissítése érdekében, sok esetben nem tudjuk mire is számíthatunk. Az első találkozás meghatározó a közös munka szempontjából, hiszen ekkor alakul ki (vagy nem) a kölcsönös szimpátia tanácsadó és ügyfél között, amely bizalom az alapja egy ilyen szolgáltatásnak.

Fontos a kémia, a közös hullámhossz megtalálása, ezért általában egy beszélgetéssel indul a program. A laza, kötetlen csevej során a tanácsadó feltérképezi, mire is van szükség valójában, mi az elakadás oka, illetve miben is segíthet igazából. Ehhez szükséges, hogy megtudjuk az ügyfél mivel foglalkozik, hogyan tölti a szabadidejét, milyen életszakaszban van jelenleg, mi a napi rutinja, életritmusa, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelnie a hétköznapokban.

Érdekes tény, hogy a tanácsadóhoz fordulók nagy százaléka prekoncepciókkal él, önmagát illetően. Sokkal nagyobb figyelmet fordítanak az emberek vélt, vagy valós hibákra, mint arra, ami szép, előnyös rajtuk...

Első körben a tanácsadáson, tisztázásra kerülnek az ügyfél alkati sajátosságai, illetve szó esik a színekről is, még akkor is ha a kliens, nem kifejezetten színtanácsadásra érkezett. Ezután az alapruhatár, a gardrób, kulcsfontosságú darabjai kerülnek górcső alá, abban az esetben is, ha a tanácsadást nem követi gardróbrendezés. Ez segítséget nyújt az ügyfélnek abban, hogy önállóan is fel tudja mérni ruhatára állapotát, és meglássa azt, hol vannak a hiányosságok, miért nem tud esetleg változatosan, több stílusban felöltözni reggelente, illetve miért érzi napi rendszerességgel, hogy “nincs egy rongya se...”.

Szó esik arról, milyen mértékben érdemes az aktuális trendeket követni, vagy adott esetben elutasítani, az éppen nagyon divatos ruhadarabokat. Természetesen javaslatokat, trükköket, praktikákat már a tanácsadás ezen szakaszában is ad a stílustanácsadó.

Amennyiben sikeres volt az első találkozás, a következő lépés a gardróbrendezés, ami az ügyfél otthonában történik.Ekkor a meglévő ruhatár feltérképezése a cél, illetve folyamatos próbálgatás mellett, szanálásra kerülnek a már nem előnyös, avítt, “sosem volt jó” darabok. A közös munka eredményeképp tisztán látható lesz, mik a hiányosságok, és erről lista is készül, ami nagyon hasznos lesz a közös vásárlás során.

A közös vásárlás során, amit egy laza, “barátnős” programként érdemes elképzelni,felpróbálásra kerülnek a korábban javasolt darabok a gyakorlatban. Ez teljesen tét nélküli kísérletezés, hiszen végső soron az ügyfél dönt, de próbafülkében magányában lehetőség nyílik, hogy olyan darabokat is felpróbálni, amik mellett korábban egyszerűen elment, vagy félt felpróbálni őket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Miért éri meg a stílustanácsadás?

Amellett, hogy természetesen a szolgáltatásnak ára van, mégis nagyon sokat tudunk spórolni, ha igénybe vesszük. Először is innentől nem lesz több “impulzív” vásárlás meggondolatlanul. Minden nő ismeri azt a szituációt, amikor rossz kedve van, és beszabadul egy plázába...

Ilyenkor sajnos olyan darabok kerülnek megvásárlására, amik a próbafülkében még jó ötletnek tűntek, otthon már kevésbé.

Sokszor az ilyenkor zsákmányolt darabokat nem tudjuk felvenni semmihez, nem előnyös a színük, de olyan is előfordul,hogy egész egyszerűen elfeledkezünk róluk. A tanácsadás, vásárlás ára elenyésző a feleslegesen , koncepció nélküli vásárláskor kidobott pénzhez képest.

Kinek ajánlott stílustanácsadó segítségét igénybe venni végül is?

Akinek elege van, az össze-vissza vásárlásokból, de tényleg érdekli a saját stílusa fejlesztése. Aki szeretne átlátható, és fenntartható tudatosan felépített gardróbot magának, és érdeklik a pici trükkök, praktikák is. Aki szeretne emlékezetes, önazonos megjelenést, és nem szeretne több stílusbakit elkövetni. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?